Teamlogga ver4 1000px

Team Svenska Boxerklubben tar nya tag och siktar mot Vindelälvsdraget 2016, världens längsta draghundstafett, som går av stapeln 17-20 mars. Tolv dragglada boxrar med pigga förare behövs för att äventyret ska bli av.  Kanske du är en av dem? Är du intresserad, kontakta Catarina Sandin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ).

Här kan du följa Utmaningen 2016. Vill du bidra med hälsningar eller annat maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , så lägger vi upp det här på bloggen. Eller skicka ett meddelande här. Du kan också följa oss på instagram: https://instagram.com/team_svenska_boxerklubben/

 

 


 

 

Dag 3 lördag

Sista dagen på Vindelälvsdraget. Det är sol, mindre vind och ett par minusgrader. Idag är det längsta totalsträckan och alla ekipage utom ett får köra. Spåren är hårda och snön är som socker. Men annars är det hur fint väder som helst. Emma med Laila gick iväg på förstasträckan på 14 km och sen fortsatte boxer efter boxer. Mycket hinner hända under de 6-14 km som ekipagen är ute. Emma ramlar och får en stav i magen, Matilda gjorde ett kungligt jagande drag i en kilometer och sen blev det att springa bakom husse, Helenas Lexi startar med att hoppa och bita koppel den första kilometern, Katarina hade en dödens backe och hann komponera en boxerdraglåt om boxrar som hellre ligger bakom och njuter i maklig takt än att köra före i galen jakt, Thomas som körde det tuffaste höjdpasset med Noah fick nedförsbackarna som både hade stenar och 90-gradersvinklar och hade bara Thomas haft plats att skatea i värsta uppförsbacken hade han tagit flera hundar på sträckan, Cecilias Dogglas bestämde sig för att stanna och bajsa just när de var på väg in på upploppet till hembyn Strycksele där familj och vänner stod och hejade, Susannes Dundra kunde både springa med fullt drag och samtidigt spana på publiken som satt längs spåret, Ebba  har konstaterat att hennes Berra inte är en draghund utan en badhund (snöbadar), Adde och Edison kunde gå på lag 15 som fick Edison  att springa i snabb galopp i 4 km, Lovisa vart glad för att hon och Mille kunde gå efter en husky men så ville den inte heller hålla något tempo, Catarina och Effie hade god kontakt med hundarna före tills en jäkla långbacke tog kol på det hela  och slutligen fick Nicke med Kia efter 13 km stakning gå över mållinjen i Hällnäs till hela teamets och hela tävlingsledningens stora jubel. Inte ens vinnarlaget fick sådant jubel. 

När alla resultat räknats samman så visar det sig att Team Svenska Boxerklubben visserligen är näst sist (efter ett lag som hade det tufft och till slut bröt) men att vi har förbättrat våra tider med en tredjedel sedan förra året! 

Efter prisutdelning i Hällnäs skildes några av oss åt och en del av gänget hamnade hos Cecilias fantastiska föräldrar som bjöd oss på urgod tacos hemma hos dem i Strycksele. En sista natt i Strycksele innan det bär iväg söderut. 

Redan nu planerar Team Boxerklubben för nästa år och vi skickar utmaningen vidare till ras- och brukshundklubbar - kom med i Vindelälvsdraget 2017 så ska boxrarna ge er en match!

 

IMG 3129Dag 2 - Fredag

Sol och minusgrader. Morgonen känns fantastisk. Tävlingsnerver och glädje om vartannat. Med såna här hårda spår kommer det gå snabbt, eller? Dagens första etapp startar i Sorsele och siste ekipage går i mål i Björksele 10,8 mil längre ner längs Vindelälven. Idag blir inga sträckor inställda och alla får köra förutom två. 

Det går bra för oss! På några sträckor slår vi ett annat lag och differensen upp både till nästsista lag och till det allra bästa ser klart bättre ut än förra året. Några etapper har riktigt fina tider och alla gör sitt allra bästa. 

IMG 3130All blöta som nu har frusit gör älven till en bitvis knölig isbana, och en del andra team gruffar om att det var det värsta dom varit med om. Men Boxerteamet som både är van att staka och att ha hund bakom sig och andra svårigheter har jobbat upp en mental styrka som slår det mesta. Bara glada miner i Boxerteamet! Många visar sin uppskattning att vi är med och det känns roligt att vi kan representera vår ras och vår klubb på ett positivt sätt. 

Nu laddar vi inför morgondagen!

 

Uppdatering dag ett

Igår möttes vi allihop upp i Ammarnäs för middag, planering, skidvallning och trevligt umgänge.  Tiden gick fort och vi hälsade nykomlingarna välkomna.  Det känns som att vi blir ett bra gäng! Mätta och förväntansfulla blev det en tidig kväll.

Tack vare rekordvärme under ett par dagar var förutsättningarna för bra skidåkning kraftigt försämrade. På ett par dagar hade snötäcket halverats och det var fullt av vatten på isen. Flera sträckor dag ett var inställda och vi fick planera om en del.

Oskar och Matilda fick den första sträckan. Det visade sig vara en mardröm med genomslag i varje steg för Matilda och pulsa de i 30 cm slask. Det var mer en kamp för överlevnad än skidåkning.  Trots detta fick boxarna en helt ok första tid bara 12 minuter efter. 
Sträcka 2 var bättre och Bob och Frasse kämpade på bra.  Bad och genomslag även här, men Frasse stakade bra och växlade med Thomas som körde båda sina hundar med bara någon minut till näst sista lag.
I skön stil kämpade sig Thomas runt och såg inte ens svettig ut i mål. Tyvärr var det en hel del vatten även på hans sträcka.  Ära att gå i mål för dagen fick Ebba och Kia. Kia var inte på sitt bästa draghumör och uppskattade inte att det var slush i spåret.

Dagens bragdhund är Matilda som fick en burgare i förlåtpresent av sin husse. Vill någon ha en mysig soffhund som inte går ut när det är 30 cm slask så kan ni kontakta henne. Hon är nämligen helt inne på att byta familj.

Under kvällen har vi ätit fantastisk köttgryta a la Catarina och planerat morgondagen.  Förutsättningarna kan bara bli bättre och humöret är på topp!

Imorgon tar vi nya tag och då är det Thomas, Noah och Noor som ska kämpa 18 km från starten i Sorsele.  Förhoppningsvis fryser det på ordentligt under natten. Spåren ser i alla fall bättre ut nu under kvällen, men det finns stor risk att det blir isigt och svåråkt. 

 

 

IMG 3122Första dagen

Starten är flyttad till Kraddsele, 2 mil från Ammarnäs. Första boxer till start är Matilda med skidkungen Oskar. De startar i det sista heatet, det är för trångt för masstart med 30 ekipage så istället går 5 starter. Snön är helt mjuk och så fort man går utanför spåren sjunker man ner till låren och hundarna till hakan. Och även i spåren trampas det igenom. När Matilda och Oskar kör iväg snubblar hon i nedtramp redan i starten. Det blir en tung tur dom på intet vis kan gå snabbt. Förhoppningsvis dragets tyngsta. Allt smältvatten från fjäll och vattendrag hamnar nu på isen, och även om temperaturen långsamt går neråt så är det fortfarande plus. Bitvis är den första sträckan en sörja av snö och vatten som når hundarna till magen där det är som värst. Inte en chans att skatea, inte en chans för hundarna att springa.  Ekipage efter ekipage drar sig fram på stavarna med hundarna bredvid eller bakom. Till slut efter en lång evighet kom Matilda och Oskar i mål. Vilken bragd de hade gjort! Fast Oskar tyckte de hade åkt så långsamt att han inte ens blev varm, så han körde själv sista sträckan utan hund bara för att få åka sig varm.

Efter den första sträckan blev det ett uppehåll på ett par mil innan nästa start.  Nu körde Frasse med Bob  följt av Thomas med Noor och Noah och till slut Ebba med Kia. Nu, längre bort från allt fjällvatten var spåren mycket bättre. Inte fasta överallt, men alla människofötter var torra. Bob, Noor och Noah drog riktigt bra och Thomas första kommentar efter mållinjen var; "det här ska vi göra igen och nu ska vi träna mer till nästa år!"  Kia drog tills dess spåren åter blev mjuka och sörjiga, då gick hon bakom Ebba som fick det kämpigt på slutet.

Ebba och Kia kom i mål i Sorsele. Första dagen avklarad och vi har inte brutit någon sträcka. Inga förutsättningar för att kunna köra fort, men vi ändå kört beundransvärt bra. Vi är sist, men inte lika sist som förra året!

Som pricken över i kommer vi till Sandnäs camping där vi ska bo två nätter. Jättefina stugor med bäddade sängar som väntar på oss. Nöjda hundar och Catarinas fantastiska köttgryta. Huvudbry med schemat och en god förväntan på att kylan ska göra sitt med spåren tills imorgon.

 

 

IMG 3107Onsdag kväll

Dan före dan. Eller dan som blev något av ett antiklimax. För trots att vi stadigt har åkt norrut så har temperaturmätaren i bilen envist legat på plus. 15 grader i Gävle, 6 grader i Junsele, 5 grader i Storuman. På Vindelälvdragets officiella sida läggs en rapport upp; det har varit 9 grader i Sorsele, etappslutet för dag ett. Och de har kört 14 mil av sträckan från Blattnicksele upp till Ammarnäs. Spåren ska vara bra, med de sista 2 milen upp till Ammarnäs är det vatten på isen. Beslutet blir att flytta starten till starten av sträcka 2. Vi som kommer söderifrån har svårt att förstå, att det kan vara blötare längre norrut. Men vi resonerar om att det kan komma vatten från alla små vattendrag i fjällen runt Ammarnäs. Det känns lite dystert, för är det något som är speciellt med Vindelälvsdraget så är det den allra första starten då 30 ekipage med säkert 100 hundar. startar samtidigt på den vida älvbädden i Ammarnäs. 

Nästa chock kommer i Sorsele. 90 mil norr om Stockholm - snön på parkeringen är en enda sörja och så fort man kliver ut på snön sjunker man ner till knäna, eller låren. I väntan på att klockan ska bli 17 så att vi kan anmäla att Boxerteamet är på plats till lagledningen då provar vi spåren. Trots att det är skoterkörda spår går man igenom. Till och med hundarna går igenom. Vi kör lite, bitvis går det bra, men bitvis är det vatten upp över pjäxorna. Det här känns inte kul. 

På vägen upp de sista 9 milen kan man se spåret på Vindelälven. Bitvis är det vit snö men stora delar ligger spåret under vatten. 

Några timmar senare när hela Boxerteamet är samlat i Ammarnäs och vi äter middag på Wärdshuset kommer nästa besked. Fyra av åtta sträckor i morgon är inställda. Det känns surt, men är samtidigt lite av en lättnad. Ingen vill köra en hund om den ska trampa igenom upp till bröstet. Och det känns bra att tävlingsledningen tar beslut för allas säkerhet och bästa. 

Förutom denna sorg över vädret, som vi ju inte kan styra över så är det helt fantastiskt att träffas allihopa. Totalt 15 boxrar och 13 teammedlemmar och en bonusmedlen (Anki). Vi drar gamla historier från förra året och vi ser framför allt fram emot hela äventyret som vi har framför oss! 

 

IMG 3076Tisdag

Bilarna är packade och hundarna fördelade överallt där det finns plats. Nu bär det iväg söderifrån den långa färden till starten i Ammarnäs. Mycket är som förra året. Vi träffas vid centralen i Gävle, örebrogäng och stockholmare. Vi stannar i Söderhamn och äter på Subway. Och vi åker inåt landet efter Sundsvall och siktar mot stugbyn i Junsele där vi bodde förra året. Annat är nytt. Emma är med oss. Hennes boxer Laila var med förra året, men körde med Nicke då. Adde med Edison är inte med oss än för han åker med träningskompisen Magnus som har med sig en vorsther och en greyster. De startade först vid fem så de har en bra bit kvar på vägarna. Vi har ätit Emmas goda lasagne och reder ut hur fort de snabbaste hundarna kan springa en mil. Och ganska klart är det inte en boxer som gör den snabbaste sträckan...

Så kul att vara på väg! Hur ska det gå för Boxerteamet? 

 

BobBob tränad å klar

Bob tränad å klar imorgon drar vi till Ammaräs, för å skata Vindelälven 32mil med vårt superlag

/ Frasse 

 

Träning på bortaplan

Idag fortsatte träningen på hemmaplan, det blev en sträcka på ca 7km och galet peppade och dragvilliga hundar. Fantastiskt väder -5 och strålande sol. Drar de så här på Vindelälvsdraget då är jag nöjd! / Cecilia, 29 feb 

 

Vi har varit på semester i Sälen och avslutade veckan med 8 underbara km i kvällssolen på fjället! / Emma, 28 feb

 

Då var alla sträckor genomförda. Kan inte direkt påstå att vi är snabba.Med tanke på att vi innan denna resa endast en gång tidigare har kört 10km annars legat kring 5-6km då vi tränat och vi har aldrig kört tre dagar i rad så är jag nöjd över våran prestation.
Dag 1. 9.68km
Dag 2. 9.64km
Dag 3. 12.20km  
Nu kan vi bara bli bättre / Cecilia 27 feb på träningsläger

 

Dags att dö. Utmanar mig själv med kicksparken på våra hemmagjorda spår idag igen. Förra gången voltade jag 3 ggr och jag går fortfarande som en gammal kärring... Håll tummarna att jag överlever / Susanne, Örebro 26 feb

 

 

Äventyren fortsätter

SkarmarbodaDags att inviga Skärmarboda skidstadion / Susanne, Skärmarboda (Örebro) 24 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nattskidor

 

 

 

 

 

 

Mille och Berra i full fart! Annat var det i början, då ingen ville gå först.. Det löste sig snabbt när de fick gå bredvid varandra. Kia var också med på andra varvet. /Ebba o Lovisa, Ö-vik 24 feb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny provapå-tävling. Idag 5 km med pannlampa i alla fall bitvis. Dryas jätteduktig. Drog på bra i första uppförsbackarna. Matte halvt färdig av trötthet. När vi svängde av elljusspåret efter 1,5 km tog han lite paus och lät matte hålla farten. Men Dryas tog sig efter en kort stund och drog på. Han tyckte väl det gick för sakta.... När spåret väl vände fattade jag varför jag var så trött. Det var då bara utför hem! . Dryas sprang och sprang. och när han blev trött blev vi omkörda av en vorsther och den kunde ju inte få göra det sådär utan kamp så Dryas fick nya krafter! Är mycket nöjd med att vi höll undan för den som startade en minut bakom!  Förutom denna sprint hade vi dessutom varit ute på isen i solen idag på en 15 km runda, dock bara i "promenadtempo" / Katarina E, Falun 23 feb

 

Dissan i soffan 22 feb

 

Efter att ha sprungit en mil efter skoter i snön så är det skönt att mysa till det i soffan / Susanne, Örebro 22 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Mille är på draget som han var ikväll då vi tränade då åker jag inte en meter med honom, haha. /Lovisa, Ö-vik, 20 feb

 

 

Teamet tränade för fullt denna dag!

TvillinglingaHärlig Onsdag. Kört 9 km på Skyttis i fin fina spår. Effie o Mille i tvillinglina o Kia hängde på i 5 km full galopp, därefter blandad gångart. Men det kändes riktigt bra. / Catarina S och Lovisa, Ö-vik, 17 feb

 

 

Första gången på fyra veckor som vi körde i skidspåret. Dundra skenade som ett galet lokomotiv i 4 varv och skötte sig grymt bra! Lycklig hund och livrädd matte! / Susanne, Örebro 17 feb

 

 

skridskor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tog ledig eftermiddag. Skrinnade med tejpat knä, men vad hjälper det när skridskon åker igenom en luftficka... Som tur var med det friska benet / Frasse, Östhammar 17 feb

 

 

 

ProvaPÅtavlingJapp ,då har vi premiärtävlat i drag! Kvällstävling, prova på klass knappt 4 km. Fem provapå-ekipage, gick ut sist i tävlingen, Dryas som 4 av 5 . Först hade han skällt och ylat i ca 20 minuter medan den riktiga tävlingsklassen åkte. En minut mellan startena kändes som för länge, för skulle han hålla fokus frammåt? På startlinjen började han hoppa rundor och bita i linan men vi kom iväg, dragandes med linan i munnen. Släppte den efter 500 meter och började sedan dra på riktigt vi kom ikapp och om!!!! den som startade före oss efter ca 1 km. Sen växeldrog vi lite resten av banan och Dryas gick först i mål av oss två. Full fart ochs sträckt lina även utför! Skillnad mot igår då vi åkte ensamma och jag drog hela 5 km. / Katarina E 17 feb

 

 

Sängliggandes

Mille

Mille hälsar att det går alldeles utmärkt! / Lovisa, Ö-vik 16 feb

 

 

Det har blivit bakslag i träningen,ligger i feber o hosta! / Thomas, Jämtön 16 feb

Teamet tar hjälp och kämpar på

Bob Skoter

 

Bobs träning idag. / Frasse, Östhammar 13 feb

 

Oj vad tungt det kändes idag... Men vi genomförde 5,2km jag och Birdie. Dogglas vilar tassen lite till så den är helt bra innan vi kör igång igen. Tur vi hade en kvinna framför oss som draghjälp. / Cecilia, Luleå 11 feb

 

Det finns hopp! Regnet övergick i snö, plusgraderna sjönk och närmade sig minus och vi fick draghjälp av Andreas Oredsson och Essi. Det blev 5 km med bra drag i linan på Lugnet ikväll. Och Dryas ville mer! /Katarina E, 10 feb

Motgångar

KatarinaVille ha snö.. Men oj, vad det var jobbigt att åka ikväll. Snömodd, Effie som busade mest hela 5km. Urs nu känns det tungt igen / Catarina S, Ö-vik 10 feb

 

 

 

 

 

 

Efter helgens löpning så känns det som om det sitter en tving runt knäskålen. Min efterblivna läkare som tyckte att det va bara å träna på, tror nog att man lider av tränningsverk. Imorrn får naprapaten titta på knät, han vet iallafall hur en kropp fungerar och han har kört Vindeln många gånger. Så han kan nog säga om det är kört eller om han har nå supertips. Det positiva är att Bob verkar va i superform / Frasse, Östhammar 9 feb

 

 

 

 

Alltså ! Vad gör man åt vädret? Nu försvinner all snö igen. Blev ett bedrövligt pass på isen igår. Ca 5 km , 4 cm lös blötsnö , motvind , ospårat , hund bakom i trav och förare stapplande framför. Lite drag när vi fick häng på några skidåkare, men kom inte om dom utan fick vänta tills de hunnit lite före och då ta en spurt till . Vågar inte ens berätta tiden. /Katarina E, Falun 7 feb

 

TrattDet här är vad vi minst av allt behöver nu. Skurit sig på stora trampdynan bak, men han visar inte att han har ont, så förhoppningsvis läker det snabbt. / Cecilia, Luleå 7 feb

 

 

 

 

 

Det går framåt!

12 km gallop/drag i 11 km. Lite korta snöätarstopp. Idag var Matilda ⭐. Kan ha hjälpt att en gråhundshane drog iväg just innan oss:) / Oskar, Luleå 6 feb

Skelleftetavling

 

 

 

Ja, då har våran gosse Noah startat sin första tävling i drag Skellefteå 5km / Thomas, Jämtön 6 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BobCykel

 

 

 

 

 

 

 

Vad vi är coola! Bob å Frasse sprang 2 km i morse å nu har vi cyklat 10km. Ja, isigt å brännande knän… men det går! /Frasse Östhammar, 6 feb

 

 

 

 Lovisa Larserud har tränat Kia idag. 5km med bra drag. Vilket steg hon har den tjejen! / Catarina, Övik 4 feb

 

Körde nästan 9 km idag. Kondisen börjar bli bättre hos oss båda. Varvet i Ånnaboda är 2.2 km. Idag körde vi ett varv, kort vila, ett varv, kort vila och sedan två varv. Bra känsla då hon höll galoppen varje varv förutom sista då hon gick ner i trav på en raksträcka. Sen blev vi omkörda av en Vorsteh och hon fick fart igen! Lata Laila har börjat anstränga sig! / Emma, Örebro 3 feb

 

  Strålande sol och -5 grader. På dagens skidpass blev det 3-4 ofrivilliga hundmöten, ihoptrasslade hundar ett par gånger. Dogglas bajsade i farten och passade på att kissa på Birdie då de trasslat ihop sig. Ja de var rastade innan;) men tydligen inte tillräckligt. Annars gick det som smort, det tar sig / Cecilia, Luleå 1  feb

 

Idag har vi för första gången åkt Myr- & toppspåret i Kläppen. Vi var nästan själva i spåret, endast en längdåkare körde vi om. Edison travade i 1,2 mil, solen strålade och det var magiskt vackert!!! Tyvärr har jag inga foton eller filmer.. /Adde, Kläppen 31 jan 

Bästa träningskompisen

LexidragBo i Stockholm där det är lite snö, som plötsligt försvinner, vara utan bil, och inte ha några träningskompisar i närheten. Hur stoppar man såna dystertankar? Åker ut med skidorna förstås och världens bästa träningskompisen Lexi. Hur kan jag ens tänka tanken att jag inte har nån träningskompis?
På lördan åkte vi ut till Upplands Väsby med pendeln, en kort busstur och så var vi vid Runby skola. Därifrån kommer man till Vaxmyra ängar, ett 7 km-spår garanterat platt och hundtillåtet. Vi var ganska tidigt ute så det var ont om folk ute. Och ändå drog Lexi! Inte hela tiden, det var lite bus och studs, men hon var taggad på draget. Och mötte vi någon så tände det till lite extra, det kunde räcka med att vi såg någon långt borta.
Dagen efter kändes Upplands Väsby långt bort så vi tog oss med tunnelbanan till Björkhagen. Skatade över ängarna och ner på Dammtorpsjön. Plötsligt fick jag en flashback, det var ju så här det kändes på Vindelälvsdraget. Mitt ute på nåt stort vitt, alldeles ensamma. Riktig bra träning! Lexi hoppade och bet koppel säkert i tjugo minuter, kändes det som. Men vi fortsatte över Söderbysjön och ända bort till Ältasjön. Bitvis kör man på en å, så jag fortsatte att tänka att nu kör vi älvträning. När Lexi kickade in med fin galopp så tränade jag mina skatetag, från den ena skidan till den andra.
Även om jag är usel på skidor, och vi inte lyckas träna 8 km fullt ös, så är det små saker som jag upptäcker. Att backen ner på Vaxmyra ängar som jag var skitskraj för faktiskt krympt sen förra året. Och att det känns nästan naturligt ibland att flytta tyngden från den ena skidan till den andra. Framför allt hade vi så kul tillsammans, Lexi och jag, så jag är så himla glad för att vi är med i teamet!
Nu är snön helt borta, men vad gör det... Springa är ju också kul:)   /  Helena 27 jan

 

 Grönt är skönt!

HalsbandGALET vad trött jag var i kroppen idag. Tar på att ligga i med konditionsträningen. Vi har haft så kallt ute så det har varit omöjligt att köra ngt med hundarna (-29 - -30 i över en vecka) så då har jag fokuserat på min egen kondition, det känns skönt att ha kommit igång (eller skönt och skönt :D) det känns bra iaf. I lördags körde jag intervaller på löpband, i går hade jag skatekurs och idag blev det äntligen ett pass på skidor med hundarna. Jag orkade bara med ett 4.97km. Hundarna drog riktigt bra idag. Jag är så nöjd över deras framsteg. Fick möjligheten att möta människor på skidor, köra om människor på skidor och bli omkörd av människor på skidor. Passade givetvis på att ta tillfället i akt och träna in dem på kommandot då vi passerade och blev omkörda och belöna dem i dessa lägen, kanske hjälper oss lite om det skulle ske med hundJag har också knåpat ihop halsband till mina hundar och se så bra de matchar teammössan / Cecilia 25 januari

 

 

 

 Helgträning

 Ikväll blev det 7,5 km med Noah tränade med Luleå bk team draghund körde själv 5km sen fick vi en hare i 2,5km det var bra han drog hela vägen  / Thomas 24 jan

 

Berra

Ikväll blev det lite kvällsåkning bara en kort sträcka då mina skidor var så otroligt dåligt vallade. På med bättre valla, så till veckan kör vi så det ryker / Lovisa 23 jan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EmmaFamilj1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag fick jag med hela familjen på en tur! Äntligen lite mildare väder. Varken jag eller Laila fixar kylan, jag får astma och Laila svimmar nästan. Vi körde 8 km med ett par stopp eftersom hon inte har kondis ännu att galoppera hela sträckan. Ett fall blev det också, hon attackerade skidan då jag gled förbi henne i en nedförsbacke... Tur att jag inte har så långt till marken. / Emma 23 jan

 

 

 

 

 

 

 

Kamp på alla håll!

 

CykelJa, när det är 33.1 grader kallt måste man jobba på cykeln ett tag;)  / Thomas, 21 jan,  Jämtön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köpt ut nya skidor,  knät spökar igen man haltar omkring... Väntar på röntgensvar , ringde till sjukan imorse å ville ha en ny kur antibiotika.  Nääää måste då ta nya blodprov som tar minst en vecka, kommer att ta det lugnt på jobbet till fredag. Kan jag inte skata på lördag, då får man väl åka till veterinär för undersökning... nu när man har så bra tränningsmöjligheter / Frasse, 20 jan

 

 

Springtur

 

 

 

 

 

Kämpar på för att förbättra konditionen, löprundan avklarad för dagen. Pust... / Catarina 19 januari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NedbaddadDraghund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibland får man kämpa för att få åka skidor efter sin hund! I söndags på väg till träningen hamnade min bil i ett räcke och fick åka bärgare till verkstaden (allt gick bra med mig och Dundra). Igår hade jag fått låna en annan bil och ungefär där jag krockade min bil kommer jag på att jag glömde pjäxorna hemma. Jag skulle inte hinna åka speciellt länge innan de släcker elljuset så det var bara att ta kicksparken och köra hemma. Idag lastar jag in hundarna och pjäxorna i bilen och åker för att köra lite i pulkaspåret. -13 på termometern hemma. Kommer fram till -21. Satan så kallt, men vi körde 6km i fullt ös! Hade med Dissa lös då ingen annan i hela örebro lär vara lika korkad som jag. Dundra och Dissa var överlyckliga och hade varken problem med kyla eller kondition. Fan vad jag älskar mina dragboxrar! / Susanne 19 jan

 

Temperaturen... och vådan av skoterspår

Cecilia -23 grader

FischerknacktIdag körde vi på fjärden. Då Bob inte hade nå å dra på så sökte vi upp ett skoterspår. När han väl börja följa spåret, så drog han i bästa fart, det sluta med en knäckt skida för dagen. / Frasse, 17 januari

 

 

 

 

 

Inget stoppar två dragglada boxrar i norr

SvartvitCeciliaTungt pass var det i morse, men vi genomförde det. 5,8km blev det idag. Vi försöker utöka längden pö om pö. / Cecilia, 16 januari

Skotern gör jobbet

PistningPista min bana lite, ifall man blir kompis med kroppen igen. / Frasse, 13 januari.

 

 

 

 

 

 

Örebroarna visar formen

Igår var det premiär på skidor för delar av örebro. Full fart på allihop och adde och Edison har verkligen gått framåt. Det märks att de har kört i kläppen. Dundra fick börja med 5 km och hade nog kunnat springa 5 till. Tungt och svårkört i 5 cm blötsnö, men nu är vi igång! / Susanne, 12 januari

Ö-vikarna kämpar i nysnön

Ovik bortaOvik nara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag på förmiddan åkte Lovisa och Catarina på en sjö med lösspringande hundarna Mille, Effie och Kia. Tyvärr kunde Ebba och Berra inte vara med, ca 20-30 cm nysnö, inte lätt med skate när de måste lyfta upp skidorna hela tiden. Även jobbigt för hundarna. De åkte ca 6 km och i stark motvind på hemvägen. Alla sen lyckliga över att komma till parkeringen. En bra genomkörare. Bra jobbat av alla! / Ingrid Andreasson (Kias matte), 12 januari

Här är Boxerteamet 2016!

Nu är vi ett fullt boxerteam! Vi är 13 ekipage som satsar för fullt för årets Vindelälvsdrag.  Men mycket kan hända innan vi står på startlinjen. Tassar kan ge upp, ben kan sträckas och någon kan drabbas av en ruskig förkylning... Därför söker vi dig som vill vara med som reserv. Du tränar, satsar och har kul tillsammans med oss och har en ganska stor chans att få rädda Boxerteamets färd längs Vindelälven. Är du intresserad? Kontakta Catarina Sandin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) Årets Boxerteam består i nuläget av:

01 Dundra1. LAGLEDARE: Susanne heter jag och bor utanför Nora.  Min dragkamrat heter Dundra och är 3 år. Hon är en dragvillig spurtraket som förra året gjorde succé på Vindelälvsdraget med Emil.  I år ska vi försöka upprepa deras bravader.  Bara man får springa för livet är Dundra nöjd!

 

 

 

 

 

 

02 Bob2. Bob är en boxer som har varit aktiv i 2 år, kör barmarksdrag och skiddrag. Det jobbigaste är nog barmark med kickbike då tempot är över 30km/tim som man håller i c:a 5km, Bobs form och motivation är nog nästan i topp om vi bara kan behålla träningen fram till Vindelälvsdraget. Husse Frasses form har halkat efter lite på senare tid, det blir andra året för Bob och Frasse och hoppas på lika fint väder och sällskap 2016!

 

 

 

03.Lexi3. Jag heter Helena Fredriksson och kör med femåriga tiken Lexi som tycker drag är det roligaste som finns - om inget annat snurrar i hennes huvud. Vårt mål är att slå förra årets bragd att ta oss genom sträckan, till den nya bragden att Lexi även ska dra mig. Vi har enorma förbättringspotentialer, och det är vår bästa tillgång!

 

 

 

 

04 Edison4. Jag heter Andreas och min hund heter Edison. Vi var med 2015 på Vindelälvsdraget och vill anta utmaningen även i år! Jag och Edison tränar fys tillsammans året om. Under sommarhalvåret tränar vi löpning och cykel och under vinterhalvåret skidor. Vi hoppas på ett spännande äventyr även detta år!

 

 

 

 

05 NoahNoor5. Thomas från Jämtön 5 mil utanför Luleå har två boxrar en treårig tik, Noor (Teivik's Noor) och en tvåårig hane, Noah (Gen Joy's Bugsy Siegel). Innan dem har jag haft jakthundar. När jag träffade Anki så blev det brukshundar och valet blev boxer, för Anki har haft boxer i många år. Vi köpte först Noah, en omplacering och vi har haft honom drygt ett år. Och så blev det en till omplacering med Noor och på den vägen blev det att vi börja köra drag. Vårat mål är att ha kul med hundarna och få igång samspelet mellan våran fyrbenta.

 

 

06 Effie6.Effie 2 1/2 år ( Nordteam's Effie Ettermyra ) heter jag, som även 2016 ska delta i Utmaningen med min matte Catarina Sandin. Vi bor en mil från Örnsköldsvik på landet. Nu tränar vi mest löpning och jag drar matte runt spåren. Men hon blir snabbare och snabbare. Nu hoppas vi på en snörik vinter så vi kan ta på selen och träna med skidorna tillsammans med mina boxerkompisar. Jag har lovat matte att detta år ska jag vara före henne på Vindelälven. Det ser vi fram emot båda två.

 

 

 

07 Birdie Douglas7. Cecilia Rönnbäck heter jag och är ny på det här med drag. Jag går just nu en skatekurs för att lära mig tekniken och hoppas att jag lyckas lära mig så jag kan hjälpa mina hundar så mycket jag bara kan då det väl är dags för tävling. Jag kommer köra med två av mina boxrar Birdie (JamBeLees Birdie) som är 4,5 år och Dogglas (Introduce Don Quijote) 2 år.

 

 

 

 

08 Berra 200px8. Berra (Introduce Dijon) här, jag är en tvåårig kille som gillar fart och fläkt. Det bästa är att vara i fjällstugan i Kittelfjäll, där jag hänger med på det mesta som husse och matte hittar på. Köra sök med boxergänget är också skitkul! Förra året var jag för ung att delta, men nu ska vi ge järnet och träna så jag orkar dra matte Ebba Gjerswold längs Vindelälven.

 

 

 

 

09 Mille NY9. Hej, Mille här, ( De La Pi`s utmärkte Ulrik ) jag är 3,5 år och älskar att busa med husse och matte och med min bästis Effie. Jag och min matte Lovisa Larserud ser fram emot att vara med i år igen, och denna gång ska jag försöka dra min matte eftersom att hon fick dra mig på de flesta av våra sträckor förra året. Just nu tränar vi för fullt, både med skidor och utan och vi  ser fram emot detta äventyr och hoppas att vi får lika kul som förra året. Hoppas ni kommer och hejar på oss!

 

 

 

 

10 Laila10. Emma Ölvstam från Örebro med Laila (Jipotimas Tosca), en treårig boxertik. För Laila blir det 2:a året som hon kör Vindelälvsdraget och för mig är det första gången, då Niklas Törnqvist körde med henne förra året (vilket han gjorde med bravur!). Jag har tidigare endast åkt klassiskt som motionär men införskaffade mina första skate-skidor förra året, tjohoo vad det gick undan plötsligt! Annars tränar och tävlar vi i lydnadsklass 2 och tänkte starta i högre klass spår till våren.

 

 

 

11 Kia11. Niklas Törnqvist, 39, från Örebro. Var med förra året, vilket gav mersmak. Ser verkligen fram emot kommande utmaning. Planen är att jag ska köra med Kia som bor i Örnsköldsvik och som förra året kördes av Ebba. Kia kommer tränas av det tunga Örnsköldsviksgänget bestående av Ebba, Lovisa och Catarina. Kias matte Ingrid Andreasson presenterar henne så här: Kia (Tsatsiki´s Mango Razz), är snart 3 år (i februari). Hon är en stor boxertjej, som gillar att springa i skogen, gärna upp och ner på nå´t berg. Hon deltog i Vindelälvsdraget 2015 tillsammans med Ebba Gjerswold och Kia tyckte det var toppenkul. Vi bor i Gullänget, några kilometer utanför Örnsköldsvik.

 

12 Dryas12. Jag heter Katarina Engevall och kör med Hausse Dryas som är 4 år. Ett av mina stora intressen är fjällen både sommar och vinter och Dryas har varit med och dragit tung pulka långt på flera fjällturer redan. Linkörning i hög (?) hastighet går hyfsat om vi har inspirerande ekipage runt om. Vi tävlar också i sök, spår och rally.

 

 

 

 

13 Matilda13. Teamwork Wilda Matilda (född 2010-07) tillsammans med husse Oskar Norberg Lundmark. Vi bor i Luleå, men har också fritidsboende i Riksgränsen så vi är vana att vara på fjället. Matilda får vara med i skidbacken när det inte är för mycket folk. Matilda är en positiv och arbetsvillig hund som gillar bruksträning samt agility. Hon är väldigt dominant och går bra med sina kompisar så länge hon får bestämma. Vi tränar mycket i skidspåret tillsammans, men dragviljan är som bäst då det finns någon snygg hanhund i sikte. Matilda är KORAD och har även visat sig fin på utställning. Oskar Norberg Lundmark är 43 år. Bakgrunden är som snowboardåkare men jobbar idag som projektledare på kommunikationsbyrå i Luleå. Fritiden utnyttjas till klättring samt en del längdskidor.

 

Team Svenska Boxerklubben laddar om!

I mars förra året ställde Team Svenska Boxerklubben upp som det första boxerlaget någonsin i världens längsta draghundstafett - Vindelälvsdraget. Under tre dagar tog vi oss de 32 milen från Ammarnäs vid norska gränsen längs Vindelälven till Hällnäs, några mil utanför Umeå. Vårt mål var att ta oss igenom loppet och att inte bryta någon sträcka. Och vi gjordet det! Även om tårarna rann och boxrarna drogs efter oss, så kom vi fram, långt efter alla andra, men vi kom fram. Det blev ett oförglömligt äventyr med boxerdrag och ett varmt mottagande till vårt glada boxergäng.
Teamet 1000px

 

 

 

Team Svenska Boxerklubben 2015

 

 

I år vill vi göra det igen. Vi vill göra det bättre, vi kommer aldrig ha någon chans att vara i täten, men vi vill slå oss själva. Laguppstarten kunde ha börjat bättre. Vår lagledare och nestor Ingela Nordahl, som kört ett tjugotal vindelälvsdrag, meddelade att hon är tvungen att hoppa av eftersom Yara väntar valpar. Vi är sent ute, det är redan långt in i december. Vi är åtta kvar i laget, och alla har vi kört Vindelälvsdraget en enda gång. Några nya har anmält sitt intresse. Men blir det något lag? Går det att ordna boende så här sent? Och vem ska vara lagledare?
Vi trummar ihop ett telefonmöte, Catarina kollar boende i Ammarnäs och Susanne Löfström tar på sig lagledartröjan.  På telefonmötet är alla jättetaggade och vi kan välkomna tre nya deltagare, Cecilia Rönnbäck, Emma Ölvstam och Oskar Norberg Lundmark. Under dagarna som följer är det fullt av aktivitet, boende bokas, selar provas, köldrekord sätts och nya deltagare trillar in. Nu är vi snart ett fulltaligt team! Så snart alla skrivit sina presentationer lägger vi upp dem här. Vindelälvsdrag, kö-skoter och alla goa arrangörer - här kommer Boxerteamet!!

MilleTjoho 720px

 

 

 

4 januari: Tjooohooo idag snöar det !/ Mille och Lovisa

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Sunday the 16th - Klint & Klant Konsult.