Skriv ut
Senast uppdaterad lördag, 10 februari 2018

 Eva - Spår

evaTillsammans med Eva tillbringar gruppdeltagarna sin lägervecka i spårskogen och på lydnadsplan. I gruppen hjälps alla åt med att lägga spår och agera statister i ett gemensamt engagemang. 

Eva tror på att träna enkelt och på att det ska vara kul! Hon vill ha en bra relation och ett bra samarbete med hunden. Eva menar att hon är petig och tror på en bra grundträning så att hunden förstår vad vi är ute efter!

”Jag heter Eva Hellström Nilsson och bor i Ljungby tillsammans med min man Lasse och våra två hundar.  Ixo, en schäferhane som är drygt 7 år och Ize som är en 2-årig bordercolliehane.

Jag köpte min första schäfer 1981 och har sedan dess tränat och varit med i brukshundklubben.

Jag har mest hållit på med spår.  2001 startade vi på vårt första SM i Skutskär och det blev 5 SM och 3 NoM med Memorix Dexo. Han blev årets spårhund 2001.

2008 tävlade Memorix Prixä sitt första SM och han startade i 3 SM och 3 Nom. Han har 1 brons och 1 guld på nordiska mästerskapen. Han blev även nordisk brukschampion.

2010 kom Hedeforsens Ixo och han har några cert i spår. Tyvärr är han pensionerad eftersom han har en skada i ryggen.

Därefter skaffade vi en helt ny ras… en bordercollie. Fantastisk fin hund att arbeta med. Nyfikenheten på vallning slutade med att vi nu har sju stycken får också!!! Hur kul som helst.

Ever On Ize är uppflyttad till lägre sök och elit spår. 

Jag ser framemot att träffa er i spårskogen och på lydnadsplanen i sommar!”

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Sunday the 16th - Klint & Klant Konsult.