Skriv ut
Senast uppdaterad onsdag, 28 februari 2018

Linda - Brukslydnad & Uppletande

lindaDet här är ett nytt gruppkoncept för er som vill träna lydnad och uppletande under en rolig lägervecka i skog och på appellplanen. Gruppen tränar alltså ingen av specialdelarna spår, sök eller rapport utan fördelar tiden mellan brukslydnad och uppletande. Träningen är tävlingsinriktad. 

"Jag heter Linda Segerdahl och jag bor med mina hundar i Göteborg och arbetar där som legitimerad djursjukskötare.  Jag är född och uppvuxen med schäfer men när jag fick min första egna hund -97 var det en bordercollie. Vi testade på lite av varje men roligast då var agility och lydnad. 

När jag -03 köpte min andra bordercollie, Myzan hade intresset för bruks, vallning och tävling blivit mycket större. Vi tävlade elit sök, elit lydnad, högre spår och vallning. Hon var en riktig stjärna. -07 fick jag Wip (son till Myzan) och vi satsade i första hand på lydnad (elit) men tävlade även i spår och sök.

Idag har jag två malinois, Dizza och Cnas.  Dizza, 12.5 år har jag tränat och tävlat lydnad, spår, sök och skydd tillsammans med men som idag är hon glad pensionär. 

Cnas är 2 år och min nya stjärna. Vi tränar sök, spår, lydnad och lite skydd. Vi har tävlat appell spår och hoppas på både lägre och högre i år. 

Som instruktör tycker jag att det är viktigt att läsa in hela ekipaget och att kunna hjälpa utifrån olika förutsättningar och mål. Det ska kännas "rätt" för mig och min hund och det allra viktigaste är att vi har roligt tillsammans! 

Jag ser fram emot att lära känna era stjärnor i sommar!"

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Thursday the 15th - Klint & Klant Konsult.