logga

TEAM SVENSKA BOXERKLUBBEN

startTeam Svenska Boxerklubben är Boxerklubbens eget draglag. Teamet deltar i världens längsta draghundstafett, Vindelälvsdraget som går 40 mil längs Vindelälven från Ammarnäs vid norska gränsen till Vännäsby utanför Umeå. Vindelälvsdraget pågår i fyra dagar och ett 30-tal lag brukar delta med över 600 hundar. Det är rolig tävling där alla lag tävlar i samma klass oavsett om man kör med lina eller släde, samtidigt är det en folkfest där bybor längs älven kommer ut på isen, hejar och står för servering och funktionärsskap. Hela 30 år har Vindelälvsdraget arrangerats med första start 1988.

Team Svenska Boxerklubben startade som en utmaning i Boxerbladet 2014. Under året som följde antog ekipage efter ekipage utmaningen. Träning, dragträffar och uppladdning drog igång och den 11 mars 2015 skrev Team Svenska Boxerklubben historia genom att vara det första raslag med boxer som någonsin deltagit i Vindelälvsdraget. Brukshundslag har deltagit genom åren men under senare år lyser de med sin frånvaro. Team Svenska Boxerklubben hoppas inspirera fler brukslag att delta.

Dragintresset inom Boxerklubben har ökat tack vare Team Svenska Boxerklubben. Fler ekipage har anslutit till teamet medan andra tagit ett kliv åt sidan. Förutom att genomföra Vindelälvsdraget, är Boxerklubbens mål med teamet just att främja dragintresset och att få bra aktiviteter och gemenskap i klubben. Drag är en bra träning både för hundar och människor och den kan utföras året om i vinterdrag och barmarksdrag. Den ger bra kondition, tillfälle att lära om fysträning, glädje och samhörighet med våra hundar. Drag är en gren som ger bruksmeriter. Man kan erövra titeln dragchampion och provmeriten godkänd som draghund (DRHII)  ger merit att ställa sin hund i bruksklass där hunden kan erövra certifikat och därmed i förlängningen uställningschampionat.

Har du boxer och är dragintresserad är du varmt välkommen att kontakta Team Svenska Boxerklubben (kontaktperson:  Cecilia Rönnbäck  (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  ). Självfallet behöver inte alla ha tävling som mål för att börja träna drag. Det här är en gren som passar alla! På denna sida kan du ladda ner artiklar som tidigare publicerats i Boxerbladet som handlar om Vindelälvsdraget och dragträning. Läs även teamets blogg Utmaningen här på Boxerklubbens webbplats samt följ teamet på instagram https://instagram.com/team_svenska_boxerklubben/.

Huvudsponsor för Team Svenska Boxerklubben är Svenska Boxerklubben. Team Svenska Boxerklubben tackar alla sponsorer som stöttar denna satsning på drag inom Boxerklubben.

 

VINDELÄLVSDRAGET 2017

TEAMSIDAN 2017-laget verSlutgiltig 1658px

 

 

 

 

 

 

Teamet2016

Sponsorer 2017: Agardhs hundsport, Djurkliniken i Umeå, Hund & Kattshopen i Lycksele och Zoocenter 

 Artiklar: Vindelälvsdraget 2017

Resultat: Lagresultat 2017Totalresultat 2017

 

VINDELÄLVSDRAGET 2016

TEAM 2016 ver9feb 2000px

Teamet2016

Artiklar: Så var det dags igen

Resultat: Lagresultat 2016Totalresultat 2016

 

VINDELÄLVSDRAGET 2015

TEAM 2015 ver9feb 2000px

Teamet2015

Sponsorer 2015: Acana, Djursjukhuset Hund & Katt, Sandins Snickerifabrik, Sea Bull Transportbåtar, ROAN Strategikonsult AB

Artiklar: Utmaningen 2015, Dragträning, Prova på Ut och Dra, Klara draget, Tävla vinterdrag, Vi gjorde det

Resultat: Lagresultat 2015,  Totalresultat 2015

logga

Utmaningen 2019

Den 15-17 mars 2019 går Vindelälvsdraget av stapeln och då hoppas vi att Team Svenska Boxerklubben står på startlinjen. För att det ska bli verklighet så behöver vi just dig och din boxer som vill träna och hänga med på ett riktigt dragäventyr. Vindelälvsdraget är en upplevelse utöver det vanliga och något av det roligaste man kan göra om man gillar vinter och drag. Antar 12 boxerekipage Utmaningen 2019 så kommer Team Svenska Boxerklubben stå på startlinjen den 15:e mars!

Det här är Vindelälvsdraget

Vindelälvsdraget är världens längsta och roligaste draghundstafett som går 32 mil längs Vindelälven från Ammarnäs i norr till Hällnäs, ca 7 mil utanför Umeå. Det finns bara en klass – alla tävlar sida vid sida, oavsett ras, dragförmåga eller dragteknik. Vindelälvsdraget är också en stor folkfest. Det grillas hamburgare och gräddas våfflor, folk sitter längs leden och hejar och våra boxrar får ofta glada tillrop. 

 Under de över 30 år som tävlingen har pågått så har bredden minskat. Förr deltog många brukshundlag men nu består de flesta lagen av snabba draghundar som vorsther och huskies. Därför är vi extra uppskattade när vi ställer upp med ett boxerlag!

Varje dag börjar med en masstart där slädhundarna brukar stå i främsta ledet och boxern i det bakre. Leden går på isen och genom skogarna längs älven och sträckorna är från 6 upp till 24 km långa. De flesta långsträckor kan få delas upp och då gäller det att vi har ekipage så det räcker! Om man delar upp alla sträckor som får delas så är det nio, elva respektive tolv sträckor under de tre dagarna. Har vi ett fullt team så betyder det att alla hundar inte kan köra alla dagar, samtidigt har vi beredskap för den hund som behöver en vilodag. Mer om alla sträckor kan du läsa här: http://www.vindelalven.se/vdrag/swe/tavling/regler/strackbeskrivning.cfm

karta

Så här ser en dag ut

Under en dag på Vindelälvsdraget har alla fullt upp. Inte bara med att köra sin egen sträcka utan minst lika viktigt är att vara handler och hjälpa och heja på sina teamkompisar. Kvällen innan meddelar lagledaren tävlingsledningen vem som kör vilken sträcka. Pusslet har också lagts över vilka som åker i vilken bil och vem som hjälper vem. 

Oftast åker man två ekipage i varje bil. Det ekipage som ska iväg först får hjälp av sin kompis som då fungerar som handler. Vid starten hjälper handlern med att bära skidor, rasta hunden, ta hand om jackor, hålla hunden vid starten osv. När ekipaget har åkt iväg så åker handlern iväg till sin egen start, alternativt till kompisens målgång. 

 Den hund som går i mål på sin sträcka behöver också tas emot, då föraren ska ta av sig skidorna och springa de sista tjugo meterna och lägga stafettpinnen kring nästa förares hals. 

 Det ekipage som startar först på morgonen startar i masstarten med alla lag. Lagen brukar snabbt dras isär och masstarten brukar ge vårt första ekipage bra draghjälp, så länge de orkar hänga med. Men när man tappar kontakten med hundar framför kan det bli svårare att hitta draget. För att vara ärliga så har våra boxrar inte mycket chans mot vorshtrar och andra draghundar, både vad gäller springförmåga och dragmotivation – så vi kan räkna med få göra stora delar av våra sträckor ensamma. Men vi kommer också kunna slå en och annan brukshund från Umeå BK och då är det jubel! Alla kör vi självklart på våra egna villkor och målet för oss alla är att inte bryta någon sträcka.

 Under dagen finns en eller två officiella nystarter. Vid dessa sträckor startar alla lag som ligger längre bak vid en i förväg annonserad nystartstid, även fast lagkamraterna inte har kommit i mål på sina sträckor ännu. Lite inofficiellt har vi i boxerteamet också fått tillåtelse att starta ihop med det nästsista laget även på de sträckor där det inte är nystart. 

    När dagen är slut räknas sträcktiderna samman, individuellt och per lag och efter varje dag koras en vinnare för dagsetappen.

startenDag1

Boende och mat

Boende och mat fixar vi tillsammans. Eftersom många tävlande deltar så är det något av en utmaning att hitta boende. Vi har tidigare år både flyttat runt efter älven och bott på värdshus och i sommarstuga och så har vi bott på en och samma stugcamping under hela helgen. Andra lag bor i skolor och gymnastiksalar. Vi kan räkna med andra ord räkna med att få tränga ihop oss och bo enkelt.

Frukost brukar var och en stå för själv, vi brukar laga middag gemensamt och på lördagskvällen är det middag med alla lagen i Björksele. Under dagtid är det bara att festa på goda renklämmor, hamburgare, våfflor och semlor.

Kostnader

Anmälningsavgiften är 6 000 kr per lag. Till det kommer kostnader för resor, mat och boende, hur stor summan blir beror till stor del på var vi bor. Boxerklubben kommer att hjälpa oss med att söka sponsorstöd och förhoppningsvis kommer vi att kunna få bra hjälp genom det. De som är max 25 år har stor chans att söka stöd för alla sina kostnader hos Draghundsportförbundet där Boxerklubben nu är medlem.

 Nya teammedlemmar kan vilja ha teamdressen som vi beställer hos Trimtex. För att beställa jacka/byxa krävs minst fem beställningar.

Utrustning & Träning

För att delta i Vindelälvsdraget behöver du skateskidor, dragbälte, expanderlina och dragsele till din boxer. Du behöver också träna kondition och styrka, både hos dig själv och din boxer. Och så behöver ni förstås träna drag. Bor du nära någon annan teammedlem är det perfekt, för då kan ni träna tillsammans. Vi har också mötts på dragträffar i Örebro, Orsa Grönklitt, Ö-vik och Luleå. 

ebbaKram

Antar du utmaningen? 

  • Du ska kunna var med alla tre dagar, fre-sön 15-17 mars 2019.
    (räkna med hela torsdagen som resdag).
  • Du är beredd att träna din hund och dig själv och vara en glad boxerkompis.
  • Du antar utmaningen som helig - dvs endast skada hos dig själv eller din hund kan hindra er från att åka.
  • Du betalar in en teamavgift på 800 kr senast den 15 december. Pengarna används till anmälningsavgift, boende och mat – förhoppningsvis har vi sponsring som också hjälper oss. Teamavgiften kan du inte få tillbaka. Vill du hjälpa till söka sponsring, kontakta Lotta Johansson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .
  • Du är förstås medlem i Boxerklubben.
  • Du antar utmaningen genom att kontakta Catarina Sandin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ), tel 070/276 11 47 och genom att gå med i facebookgruppen “Utmaningen 2019”.

Äventyret är över

Teamet 1000pxDen stora vindelälvsdragsäventyret är över - för den här gången. Vi vill passa på att tacka för allt stöd och alla hejarop vi har fått under vägen, de har glatt och peppat oss jättemycket!! Vi har fått en hög med hälsningar som vi inte hann publicera innan äventyret satte igång, så vi lägger upp dem nu, i efterskott:

"Lycka till boxerteamet! Jag å Jolly håller alla tummar å klor för att ni ska få en fantastisk upplevelse! Soligt väder, glada boxrar och ivriga hussar och mattar - ni kommer ha det toppen! Ser fram emot att följa er resa här!" / Eva Kallersand

"Vi håller alla tassar för hela gänget!!!" / Lotta och boxern Riva

"Heja, heja friskt humör när
boxern flitigt drar framför.
Det är inget snack om saken,
pigga ben och spänst i baken."
/ Hälsningar Astrid, Lennart, Cleo, Vittra

"LYCKA TILL och ha superkul!" / Carina Karlsson

"Lycka till alla mattar och hussar och glada spralliga boxrar nu när äventyret, Vindelälvsdraget,snart börjar!! "/ Ingrid och Kent Andreasson

"Ett riktigt stort LYCKA TILL från er dedikerade Webmaster!!" / Erik Sundberg

"OJ! Va spännande! Låter som ni har haft en del dramatik! Kör så det ryker idag :-) Jolly å jag håller tummarna!" / Eva Kallersand, skickat efter första tunga dagen

250 mils äventyr

Nicke start 1000pxÄr nu åter hemma efter ett helt fantastiskt äventyr. Har åkt 250 mil i en fullpackad bil, fått uppleva den fantastiska natur som vårt land har, allt från skratt och tårar, glädje och frustration. Hundar överallt vart man än tittade. Alla tappra försök att uttala alla ortsnamn rätt, alla trevliga invånare som hjälpte oss när en viss person skapade problem med vårt boende, eller som höll en sällskap när man saknar sin bilnyckel. Att ibland få klia sig huvudet för att lista ut vad ortsbefolkningen säger. Alla galna berättelser om hur uppladdningen varit, hur varje sträcka genomförts i minsta detalj. 
Ja, på dessa få dagar kan listan göras hur lång som helst med sånt som man kommer minnas för alltid.
Jag är så ofantligt stolt att få tillhört ett sånt fantastiskt gäng, nämligen Team Svenska Boxerklubben! Vi lyckades göra det som många inte trodde gick att göra, nämligen genomföra världens största draghundstafett (Vindelälvsdraget) med enbart boxerhundar. Vi kom som väntat sist i tävlingen, men var nog till sist det lag som var gladast ändå.
Vill rikta ett jättetack till Emma, för att jag fått låna Laila, denna underbara hund. Utan henne hade jag aldrig fått uppleva detta. Och till Ingela, Therese, Ebba, Lovisa, Catarina, Frasse, Helena, Susanne, Emil och Adde säger jag bara: RESPEKT Och på återseende / Niklas, 15 mars

 

Rapport dag 3

Idag är vindelälvsdragets sista dag eftersom den fjärde dagen är struken på grund av snöbristen. Vädret är kanon och vårt lag gör flera fantastiska prestationer.

Dagens absolut största hjälte är Lovisa och Mille som körde 17 kmsträckan. Lovisa erbjöd sig att ta denna långsträcka som visade sig vara en av dragets riktiga mördarsträckor med en monumental backe på andra delen av spåret. När de kom fram till frivilligväxeln (sträckan får delad upp i två) trodde Lovisa att de var i mål men då hade de "bara" gjort 9 km. Mille gjorde ett fantastiskt jobb och drog hela vägen, till och med uppför mördarbacken!

Flera ekipage gjorde riktigt fina draginsatser, Catarina med 17 månader gamla Effie gjorde en Northug och låg bakom en hund som gjorde dragjobbet hela 10km-sträckan i trav, och på det allra sista upploppet lyckades Catarina och Effie med hjälp av hejarop från teamet och husse dra ifrån och vinna över den andra hunden med ett par sekunder! Susanne och Dissan gjorde också sin bästa dag med galopp stora delar av 12kmsträckan som de gjorde på den fina tiden 46 minuter. Hela 3 sträckor kom vi inte sist på!

Det roliga med vindelälvsdraget är att det inte bara de snabbaste prestationerna som är de bästa. Det är lika mycket alla tokiga äventyr som sker i spåren. Vi är alla jätteglada och nöjda över att vi elva tappra har antagit utmaningen och genomfört denna resa med våra boxrar. Och redan pratar vi om att köra dragträff i sommar inför nästa år. Men innan dess behöver vi nog komma hem och vila upp oss!

 

P4 Västerbotten intervjuar Team Svenska Boxerklubben

 emilDundra

Mer om intervjun hittar du här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6116751

Dagens startlista

Ebba och Kia får den stora äran att gå i mål för Team Svenska Boxerklubben 

startlista

Rapport dag 2

Dag 2 alla etapper avklarade och det har gått jättebra! Först ut på 18 km i lössnö och motvind var Therese och Nero, dom gjorde en svettig men i våra övrigas ögon heroisk insats. Efter det slitet, har det gått mycket, mycket bättre för hela vårt glada och vilda boxerlag.

Vi har inte brutit en enda sträcka, solen har strålat, himlen har varit klarblå och vi är världens bästa lag imorgon har vi en massa tunga sträckor, men vi kommer att fixa det här Tjoho!

Rapport dag 1

DPP 8416Strålande sol, fina spår och alla lagets medlemmar har kämpat, svettats och slitigt. Våra medtävlare peppar oss o ledningen är suverän. Trots allt har vi lyckats komma sist på alla sträckor.

Dessutom toppade vi med ett ekipage som körde vilse och orsakade en mindre tumult. Nå just nu ligger vi tre timmar efter näst sista lag, UBHK. Men vi biter ihop, imorgon är en ny dag o vi har världens bästa lag trots att våra hundar varit mer bus- än draghundar.

Foto: Vindeälvsdraget, Håkan Stenlund

Onsdag 11 mars - Sammanstrålning

Som flitiga myror har bilar tagit sig med samma mål i sikte - Ammarnäs. Från Junsele fortsatte sörlänningarna samtidigt som Ö-vikgänget startade från kusten. Ingela hann med att bli filmad av Västerbottens-kuriren om vårt Boxerteam innan hon och Therese startade från Umeå och sist av alla startade Emil från Vindeln. Det har varit en fantastiskt fin dag, nästan vindstilla och sol så humöret har varit på topp. Tåliga hundar har fått åka mil efter mil och fast de ju inte kan veta vad som väntar dem så vet de säkert att det är nåt boxerartat, för de är taggade allihop så fort de kommer ur bilen. 

IMG 86681När vi till slut mötte Vindelälven så fick vi äntligen se det som vi tränat för - tävlingsspåret!! Det ser jättefint ut, ett brett skoterspår med fin snö. Fast på sina ställen är öppet vatten väldigt nära spåret... 

På sena eftermiddagen kom vi till slut fram till det vackra Ammarnäs. Snö, lite fjäll och stora vidder, vad kan man mer önska sig? Alla boxrar fick äntligen rasta och rasa av sig nere på isen och det kändes lite pirrigt att tänka på att denna lugna, vackra plats kommer vara ett myller av skällande, ivriga hundar imorgon. 

Klocka sju samlades vi alla i teamet alla på värdshuset för en middag.  På våra tallrikar hamnade hemmagjorda hamburgare och renskav. Så till kaffet reste sig vår lagledare Ingela och började gå igenom hur växlingarna går till. En handler ska ta hand om ekipaget som ska iväg, hjälpa till att rasta hunden innan och hålla i hunden när den ska iväg. En annan handler ska ta emot hunden när den går i mål och belöna den medan föraren tar sig de sista 50 m utan hund där hen lämnar över stafettpinnen till nästa förare. Låter det krångligt? För oss är det väääldigt krångligt. Dessutom ska vi hitta till de olika startpunkterna o på något vis få koll på när våra ekipage kommer in för växling. Den härliga känslan av denna fina dag förbyttes till en ansenlig dos nervositet och känsla av stundens allvar. Hur ska det gå för oss? Kommer vi skämma ut oss? Bara ingen boxer beter sig illa mot någon annan hund präntade vår stränga lagledare i oss! Men det ska gå bra! Vi kommer säkerligen inte komma först och alldeles troligen sist, men vi ska kämpa väl och ha roligt hela dan. Vi är ju ett boxergäng! Med nummer tre på bröstet och allra först ut imorgon blir modiga Ebba med Kia! 

 

Västerbottens-Kuriren uppmärksammar Team Svenska Boxerklubben

 Team Svenska Boxerklubben har redan väckt berättigad uppmärksamhet!

Klippet är hämtat från www.vk.se

 

Lycka till boxerteamet!

Jag å Jolly håller alla tummar å klor för att ni ska få en fantastisk upplevelse! Soligt väder, glada boxrar och ivriga hussar och mattar - ni kommer ha det toppen! Ser fram emot att följa er resa här!

Eva Kallersand

 

solvalla

Det ser ut att behövas "solvalla" :)

 

Hejja hejja heeeeja!

image001Här i Luleå hejjar vi på er och hoppas att ni får ett fantastiskt vindelälvsdrag.

Jag ska göra allt jag kan för att ni ska få en egen hejarklack i Strycksele :)

Lyckokramar från oss.

Cecilia, Doris, Birdie och Dogglas.

 

Startdag från söder

frasses bilIfrån Örebro knökade sig Susanne, Niklas o Adde med fyra hundar skidor, massa packning o ett gäng burar in i en bil o åkte till Gävle. Där mötte Frasse o Helena upp o livet blev lite lättare när en del av packning, hundar o folk plötsligt fick luft i Frasses skåpbil. Efter en lång dag i bilen med stopp på draghundcentret i Söderhamn så hamnade vi till slut i en stugby med friggebodar i Junsele.

Vi har åkt från regn och barmark till knädjup snö. Vi har försökt ( o till slut lyckats) få Bob att äta och vi har ( killarna ) gått igenom våra krämpor. Med mätta magar på fem boxrar av sex väntar vi på att grillen ska fixa våra hamburgare. Bra uppladdning för äventyret som väntar!

 

Nu kör vi!

LailapackKiapassNu är det ÄNTLIGEN dags! Tidigt i morgon bitti bär det iväg norrut för sörlänningarna. Susanne, Niklas och Adde ska trycka in sig själva, fyra boxrar och packning i en bil och bege sig från Örebro. I Gävle sammanstrålar de med Helena och Frasse och efter lite omförflyttningar så kan förhoppningsvis alla andas igen i två bilar.

Medan Laila övervakar packningen i Örebro så kan Kia fortfarande köra de sista tuffa träningspassen i Örnsköldsvik. Upp o nerför berget i underbart väder. Se upp Vindelälvsdraget, här kommer vi!!

Sista rycket

ScoterSista rycket innan tävling, 4 km i bra galopp bakom skoter. / Ebba, 8 mars

Hejarop!

Jag vill bara säga LYCKA TILL inför Vindelälvsdraget! Så himla roligt att vi har så duktiga draghundsekipage i rasen, heja, heja!!! /Anna P

Ett brev från tävlingsledningen

Hej,Vi måste ställa in dag fyra mellan Hällnäs och Vännäsby. De senaste veckornas mildväder mot kusten har gjort denna del av banan ofarbar för draghundar. Det blir alltså endast tre dagars Vindelälvsdrag i år. Avslutningen blir i Hällnäs den 14 mars. Det blir nu det fjärde året som vi inte kommer ända ned till Vännäsby. 1996, 97, 2014 och så nu, fyra gånger av 28. Långtidsprognosen visar att det skall bli betydligt kallare från onsdag den 11 mars och framåt varför vi nu inte ser några begränsningar för de tre första dagarna. Vi kommer att betala tillbaka tusen Sek av startavgiften. Ni måste då meddela till vilket konto vi skall skicka pengarna. De lag som ännu inte betalt startavgiften kan dra av 1000 kr när ni betalar. Välkomna till ett förkortat Vindelälvsdrag / Olle

Dressad och klar!

Therese1Finaste Therese agerar fotomodell..... Nå, vad tycks? / Ingela, 6 mars

Super duper snygga, men modellen är ju jädrans snygg också. / Catarina

Vi har fått ett lagnummer, vi är Lag nr.3 !!!!! / Ingela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brun utan sol

elofmossaNu har tävlingsdressarna fortsatt sin resa norrut och landat i Umeå. Snälla Helena har paketerat kläderna, så alla har sin egen påse och jag säger bara dom är GRYMT SNYGGA!!!! vad gäller den illgröna mössan skulle det vara till vår fördel om solen lyser o vi snabbt blir lite bruna (här regnar det) men den är jättesöt!!!! och Frasse vi kommer INTE att se ut som ett begravningståg, snarare klädda för ja, lite spindelmannen, maskerad eller så:) Superfint o byxorna är kanon! OM Therese kan packa sig hit kan jag ta ett kort. / Ingela 2 mars

 

 

 

 

 

Fortfarande snö i Ånnaboda

Nicke o SusanneSista racet innan äventyret börjar! / Niklas med Laila, hennes matte Emma och Susanne, 5 mars

Teamjackapremiär

jackanÄntligen har de kommit, teamkläderna. Och jag som fick ta emot paketet har haft en smygpremiär av den snygga teamjackan! Tänkte att nu kan jag ju inte lunka på som vem som helst så boxerteamet får skämmas. Ville sätte personligt rekord och springa en mil på en timme. Men det blev 9,7 km med en Lexi som inte drog och med avslutning i vår egen lilla mördarbacke - branta långbacken upp till Fåfängan. Nöjd o glad:) / Helena, 1 mars

Bollar och harar

Cat o EffieIdag gick det dåligt på träningen. Fina spår o vädret ok. Men Effie vill ej dra utan hare. Hm... Vi tog några korta vändor med bollen som avslut o då jädrans vilken fart hon fick! / Catarina, 28 feb

Det kanske går bättre om du inte lämnar bollen i starten och istället har den i fickan och kastar den framför henne när hon drar bra. /Susanne

Precis så gjorde jag Susanne. Hon fick belöning i målet. Korta sträckor från A till B. / Susanne

 

 

 

 

 

 

Återhämtning

ValpenCykel en dag och sedan skidor 3 dagar på raken tar ut sin rätt på en liten valp (dvs Dundra 2 år)  Nu är det vila till på måndag, sen kör vi igen. / Susanne, 28 feb

 

 

 

 

 

Förberedelser

bilenSnickrade lite för att ha skidor under bur å packning. Två stora inneburar som är inbyggda å lätt tas ur. Vovve nr 3 får va i bur bakom eller åka bälte med. Efter det sprang vi 3 km på diverse halkbanor, ska försöka hitta nån lämplig väg å köra kicken på imorrn. / Frasse 28 feb

 

 

 

 

 

Den som är utan snö

"kattingÄr det ingen snö så får hon dra tyngre kedjor istället " sa Lexis fysterapeut Britta Agardh. Sagt och gjort. Nu har vi lämnat snödepressionen (all snö borta i Stockholm) och byggt ett suveränt kedjeupphäng. Spanade på weightpullselar på nätet och gjorde denna konstruktion som funkar helt suveränt. Rundpinnen är inte fastjusterad ännu, nästa gång ska jag korta linorna något.
De här knytet väger 6 kg och vi sprang i 1 timme. Först var jag lite mallig för att vi höll så makligt tempo att jag kände att jag skulle kunna springa hur länge som helst, men sen högg dragjävulen tag i Lexi och hon fick en storfart och då var det bara att hänga i:) Världens bästa Lexi, för mig är hon Kalla! / Helena, 24 feb

 

 

 

Vem sa nåt om det här när vi börja köra drag?

strumpor1strumpor2Kia lämnar walk over om hon ska behöva ha strumpor. / Kias matte Ingrid, 24 februari (Kia körs av Ebba)

 

 

 

 

Brrr!

vakSnart kör vi här!!!! Hoppas bara inte boxrarna vill ta sig ett dopp:) / Ingela, 22 feb

Ser ut som Helenas sträcka. Bob skulle bara gena där. / Frasse

Hoppas inte vi får den sträckan, Effie älskar vatten, kan dyka i om hon får för sig det. / Catarina

Nu har ju Frasseplanerat att dränka sin kompis Helena i forsen, så ni slipper Catarina :))) / Ingela

Tar med flytväst å isdubbar ifall hon tar ut kurvan för mycket;) / Frasse

Lexi tar med sin egen flytväst, så det är lugnt. Den är knallrosa så den matchar våra gröna mössor. / Helena

(Bilden kommer från Vindelälvsdragets officiella sida. Tack för lånet!)

 

Från snö till slask

En kanonfin dag i Umeå. Strålande sol o härliga skate spår. Ingela drog iväg 7.5km med Egon, därefter Kia, Mille och Effie. Känner oss riktigt nöjda om än ej full galopp hela vägen. Avslutade med fika o tårta på Skolgatan, Tack Ingela för en bra dag. / Catarina, 21 februari

Assjö slask-anläggning stängt. Pistvakten fick nog ta sin sista skoter tur med sin jagande vovve över snö ,vatten å gräs. Dygnsplusgrader tog knäcken på både snö och pistvakt. Så nu återstår icerunning med lina å vovve. Klart jobbigt med varken snö eller barmark, men vi får väl hoppas att 1 års träning å tävlingar har gett resultat ... / Frasse, 21 februari

 

Egen skidanläggning

assaKan man begära mer? Solsken och min skidanläggning Assjö levererar fortfarande. Lite glatt men tuffa spår ger färdigheter ... / Frasse, 15 februari (som bor i Östhammar)

Akut snödepression i Stockholm. Varför försvann snön??? / Helena, 15 februari

 

 

 

 

Draghundsfrukost

draghundsfrukostDissa och Dundra tipsar om draghundsfrukost. 1/2 påse Royal Canin energy och 1 påse fortiflora i 7 dl vatten. Jättegott! / Susanne, 13 februari

 

 

 

 

Ånnabodaspår

dissadundraÖrebro hälsar att vi kört milen idag. Sjukt bra spår i ånnaboda. Kuperat och jävligt så hundar och förare får kämpa satan. Hundarna har dragit superfint! Själv känner jag mig lite mör efter 20 km i full fart.... / Susanne, 11 februari

 

 

 

 

Vadå disciplin?

trakigskoterrelaxBobDisciplin träning idag - skiddrag på tråkigt spår  - inte skälla på nya haren - och relax after run / Frasse, 7 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valla och drag

vallaLexidragFörst vallaträning på köksbord sedan ut till vaxmyra ängar i Upplands Väsby. Lagom mycket folk o väldigt platt o snirkligt när man väl kom ut på ängen. Lexi bet koppel typ bara första minuten, hoppade jämfota 3 min o sen drog hon:) Först var det jaga skidåkare men sen var det drag även utan någon framför. Galopp, trav o skritt om vartannat men ändå före o drag:) så jag är nöjd!/ Helena, 7 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

Nattpasset

nattsparIkväll gick jag och hundarna all in med extraljus och pannlampa på Kulla. Finns inte förutsättningarna, skapar vi dem! / Therese, 3 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

Träningsträffar

I helgen har det varit full träning för Team Svenska Boxerklubben med dragträffar både i Umeå och Orsa Grönklitt. I Umeå träffades våra norrlänningar och snöfattiga sörlänningar drog upp till Orsa för att söka snö och draghjälp.

Umeå i snöyra

Norrtraff 1000pxVi har vädergudarna på vår sida, helt klart. Snön vräker ner och skidspår som inte använtas på flera år i Umeå prepareras för fullt. I helgen träffades vi norrlänningar (Övik/Umeå) för att träna och taktiksnacka dvs fika . Det var tungt ute på banan, snålblåst och drevsnö men glada, pigga och dragvilliga hundar. Tänk vad mycket som hänt och vad vi lärt oss sedan vi anmält vårt lag i höstas.. Vi har fått bättre kondis, gått skatekurser, lärt oss valla, vattna hundar och tipsat varandra om selar, motivationsövningar, konditionsövninger mm. Jag lyckades fånga Öviksgänget, Catarina, Ebba och Lovisa på bild i snöyran. / Ingela

 

 

 

Näbbmus axlade draget i Orsa Grönklitt

Dryas LexiTill Orsa Grönklitt tog vi oss med fem boxrar och ett dragess på specialuppdrag.  Förutom teamdeltagarna Andreas O, Frasse och Helena så kom Katarina med från Falun med sin boxer Dryas och vår ex-teammedlem Eva med pappa Anders. Tanken var att dragesset Nike, en stilig vorsther som Frasse genast döpte till näbbmusen, skulle  locka Lexi och Bob från att bita koppel och skidor. Och vad bra det gick för oss alla! Men det började lite svajigt. Vid den första starten kastade sig Bob över skidorna i bästa attackstil, backade sedan ur selen, sprang retliga varv runt oss alla och började cirkla kring Dryas som försvarades kraftfullt av sin matte Katarinas stavar. I utkanten av startgänget stod ett par glada människor som så gärna ville se de trevliga boxrarna ge sig iväg och en arg barnfamilj med två hundrädda småbarn vars pappa sa att han skulle sparka hunden om den kom närmre. Till slut fångades Bob in, selen åkte på och Andreas O kunde ta täten med Essie. Genast blev det full fart på alla. Draget gick sen väldigt bra under dagarna tre. Dragloket Essie byttes ut mot näbbmusen Nike på lördagen och på söndagen återstod bara Lexi och Bob som då taggades av Evas suveräna skateåkning. Vi gjorde både kortare motivationsdrag och hela rundor i hund o pulkaspåret (ca 7 km). Vi har lärt oss att så länge vi har någon före oss i spåret är draget på topp, men om det inte finns någon hare? Och så är det helt klart är att våra boxrar återhämtar sig väldigt mycket snabbare än vad vi själva gör... En riktigt kul och härlig helg. En fantastisk träning både för oss och våra hundar. Kan det bli bättre? / Helena

SparGronklitt 1000px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gronklitt 1 t 1000px

Fortfarande chans på en mössa

Vill du också stoltsera med teammössan? Du har fortfarande chansen någon dag till. Läs mer och se mössan här nedan!

Pulsträning

EffieIdag har vi varit på sjön o rekat för ev någon dragträff framöver. Men tyvärr en hel del vatten under snön. Frös på skidorna o tvärstopp. Effie fick busa o pulsa i djupsnö i stället. / Catarina i Övik

Ta chansen på en mössa!

Nu har vi fått klart designen på vår knallgröna teammössa. Det är den vi ska spana efter när vi står och väntar vid vår växel. Den definitiva beställningen går iväg om några dagar. Om du också vill ha en teammössa så har du chansen! 300 kr kostar den, mycket pengar men mössan är försedd både med boxerklubbens logga och vår teamlogga. Dessutom är tyget i ett reflexmaterial så att du syns i mörker. Intresserad? Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. omedelbart bums.

mossan

Skatekurs

Ovik skatekurs txtSkatekurs i Ö-vik, en lyckad kväll som vi avslutade med bra drag på hundarna. Vi fick draghjälp av en snauser. Snausern hade inte en chans mot oss. Vi fick bromsa alla tre. Startade 50 m efter varann, men körde bara en kilometer. / Catarina

 

 

 

 

 

 

Orsa Grönklitt här kommer vi!

Nästa vecka tors-sön (29 jan-1 feb) har vi bokat stuga i Orsa Grönklitt för drag- och skateträning. En Voresteh kommer förhoppningsvis delta som draglok och en skitskytte hoppas vi på och att han ska få igång vår skate och vallning. Är du i krokarna eller vill du hänga på och träna drag? Hör av dig!! (maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). 

Hejarop

Håller tummarna stenhårt för Team Svenska Boxerklubben!!!
 
Det ska bli jättekul att följa er resa/träning/tävling här :)
Massor med LYCKA TILL!!!
/ Ninni Johansson

Följ Team Svenska Boxerklubben!

Vindelälvsdraget närmar sig, det stora dragäventyret där Skatekurs txtTeam Svenska Boxerklubben blir första boxerlaget någonsin. Nu lovar vi att uppdatera vår blogg här ett par gånger i veckan så att du kan följa oss. För nu tränas det för fullt. utrustning plockas ihop och skaffas in och spänningen ger sig till känna. Hur ska vi klara det här??  Kommer boxertassar frysa sönder? Kommer Bob bita skidspetsar? Kommer Emil kunna stå på benen efter dragmonstret Dundra? Och kommer Helena överhuvudtaget lära sig åka skate?
Vi kommer dela med oss av högt och lågt, skratt, elände, träning och boxerfnatt. Vill du heja på oss eller kommentera något skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kan vi lägga upp det här. Nu kör vi!

Logga klar och teamjacka på G

Nu har vi en logga klar för Team Svenska Boxerklubben. En tiger på språng eller är det en boxer? Teamlogga 1000pxVi kan avslöja att det är en teammedlem som är förlaga - kan ni gissa vem?
Vi kommer att köra draget i en alldeles egen teamjacka! Så fort designen är klar så kommer ni få se den här. Alldeles klart är att den kommer bli väldigt tjusig! Generösa sponsorer bidrar till en del av kostnaden, vilket vi tackar stort för.
Vi kommer också att göra en teammössa. Om du är intresserad av en teammössa kontakta Helena omgående, så har du också chans att kunna köpa en. Men beställningen måste då ske med väldigt kort varsel (vi kommer nog göra slutbeställning runt den 22 januari). Mössan kommer ha boxerklubbens och teamets logga.

Och våra sponsorer är

Vi tackar stort för sponsringsstöd från Acana, Djursjukhuset Hund & Katt, Linda Laser, ROAN Strategikonsult AB, Sandins Snickerifabrik, Sea Bull transportbåtar och Svenska Boxerklubben.

Och här kommer vi !!!

Yara i regn 4 km i ösregn på 10 min o 7 sek ikväll, Yara på G men Egon vimsade, snabb, vims, snabb ja det blir mer träning imorgon om inte spåren regnar bort;-) Nu är det 2 månader kvar/ Ingela med Yara och Egon

 

 

 

 

 

 

 

EssiesoverKan detta möjligen vara teamets tröttaste medlem just nu?! Essie vilar ut i Grövelsjön efter dagens pass. Hon gick för fullt i 7 km idag (upp och ner för fjället) och vi fick träna på både hund- och människomöten... Detta är verkligen en sjukt rolig sysselsättning!! / Andreas Oredsson

 

 

 

DissapausDissa övar på pausunderhållning /Susanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FrasseskateSå här kan det gå om man försöker skatea i det isiga klassiska skidspåret hälsar Frasse och Bob.

 

 

 

 

 

 

Det blir vi som kör

Några i teamet har fått ställa in sin medverkan i Vindelälvsdraget. En hund har tyvärr blivit skadad och andra förare har inte kunnat få tiden att räcka. Nu är vi 12 förare med 14 boxrar i teamet. Vi hoppas att vi alla kommer hålla oss friska och på topp till den 12 mars!

 

01 Yara 1. Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

 

1B ElofIngela kommer även köra med Yaras son Egon (Nordteam’s Egon Elegant) 1år.

 

 

 

 

03 Bob2. Frasse Boersma med dragvillige Bob (Bol's Chelsea Sidecar) 2 år, antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

  

05 Lexi3. Fyraåriga Lexi (Honeybox Famous Passion) med Helena Fredriksson har tjuvtränat ett tag innan de nu vågar anta Utmaningen. Från träningsläget "vanlig hund" så har Lexi på ett par månader blivit en rätt så välmusklad och väldigt dragglad boxer. Matte ska fortfarande lära sig åka skidor och har börjart springa för att få upp kondisen.

 

 

 

06 Nero4. Therese Bergström heter jag och har två boxerhanar, som båda kommer ställa upp. Här är dragglade Nero som är 2,5 år. Vi bor i Umeå men är och flänger runt halva Sverige mest hela tiden. Den här satsningen kommer bli så himla rolig! Jag väntar och väntar och till vintern smäller det äntligen till! Boxrar på vindelälvsdraget, fantastiskt! Vi är laddade och har satt igång med träningen!

 

  

 

06B ChiefenChiefen, 4 år är Therese Bergströms andra boxer i teamet.

 

 

 

 

08 Dissa5. Susanne  Löfström med Dissa (Shirwalk's Discovery) Dissa är 5 år gammal. Hon är en smart tjej som älskar att leka och göra saker tillsammans. Hon älskar att dra kickbike och drar bra utan att ta ut sig till max! Vi är nya på det här med drag och har än så länge bara kört med kickbike.

 

 

 

09 Laila6. Niklas Törnqvist från Örebro, tillsammans med 2-åriga boxertiken Laila (Jipotimas Tosca)  som är lånad av Emma Ölvstam. Helt ny inom dragsporten, men körde mycket skidor i min
ungdom och Laila har kört lite drag tidigare med sin ägare. Gillar nya utmaningar, så detta är verkligen en utmaning att ta sig an!

 

 

 

10 Edison7. Andreas "Adde" Rilvén med Edison (Shirwalk´s Edison) 2,5 år antar utmaningen och ser fram emot detta spännande äventyr. Dragintresset väcktes för drygt 1 år sedan när uppfödaren tog med dem på en "prova på dag" i barmarksdrag. Sedan dess har de tränat drag med cykel och kickspark. Andreas och Edison löptränar mycket, både i motionsspår och i kuperad terräng. Edison tränas och tävlas också i spår och lydnad.

 

  

11 Dundra8. Jag heter Emil Wikström och är från Vindeln och har vuxit upp med vindelälvsloppet och draget. Har deltagit i Vindelälvsloppet men aldrig i draget och tycker det ska bli jättekul om det här blir av och jag får vara med. Jag kommer åka med Susanne Löfströms hund Dundra. Jag är veterinär och bor i Uppsala. Dundra (Aglaia’s Dundran) är 2 år gammal. Hon är ett fysmonster som älskar att springa. Det bästa hon vet är att dra cykel och gärna så fort som möjligt. Motståndet är belöning nog för henne, men hon är även väldigt svag för mat och leksaker.12.  Catarina Sandin heter jag och min älskade hund Effie (Nordteam’s Effie Ettermyra är snart ett år. Vi bor på landet, ca en mil från Övik. Vi gillar skog och natur, åker ofta till fjällen där vi både vandrar och åker skidor, både på längden och utför. Vi är aktiva i boxerklubben här i stan, där vi träffas varje vecka och tränar våra hundar i både skogsarbete och lydnad. Nu ser vi fram emot en snörik vinter så vi får spänna på skidorna och börja träna för kommande utmaning, vindälvsdraget. Vilken grej, vad kul!

 

12 Effie9. Catarina Sandin heter jag och min älskade hund Effie (Nordteam’s Effie Ettermyra är snart ett år. Vi bor på landet, ca en mil från Övik. Vi gillar skog och natur, åker ofta till fjällen där vi både vandrar och åker skidor, både på längden och utför.
Vi är aktiva i boxerklubben här i stan, där vi träffas varje vecka och tränar våra hundar i både skogsarbete och lydnad. Nu ser vi fram emot en snörik vinter så vi får spänna på skidorna och börja träna för kommande utmaning, vindälvsdraget. Vilken grej, vad kul!

 

 

13 Mille10. Lovisa Larserud och Mille, det är vi. Mille (De La Pi’s Utmärkta Ulrik) är 2 år och kommer ifrån Kennel De La Pi ́s. Vi bor i Örnsköldsvik och är aktiva i stans boxerklubb, där vi träffas 1 gång i veckan och tränar. När vi inte tränar med boxerklubben så åker vi gärna till skogen och busar eller hittar på något annat skoj. Vi ser fram emot denna utmaning och det ska bli super kul att få vara en del utav Team Svenska Boxerklubben.

 

 

14 Kia11. Jag heter Ebba Gjerswold och kommer från Örnsköldsvik. På bilden är min lånehund Kia (Tzatziki’s Mango Razz) 2 år, en otroligt springglad boxertik.
Tränar i nuläget upp min kondition genom att löpa men längtar efter snön så jag och Kia får göra entré i skidspåret!!
(Äg. Ingrid Andreasson)

 

 

15 Essie12. Andreas Oredsson med Essie (Engelaiz Unbelievable) 4,5 år boendes i Falun. Vi tränar och tävlar bl a drag både på vintern och på barmark (canicross och kickbike). Har länge kikat på Vindälvsdraget och tycker att det är väldigt kul med satsningen på Team Svenska Boxerklubben! Hoppas också få se fler boxerekipage på vanliga dragtävlingar framöver.

 

 

 

14-iteamet

Drömmen blir verklighet

Tidigt i våras drömde vi, nu ser det ut att bli verklighet. Vi har nu ett fulltaligt boxerteam till det stora äventyret Vindelälvsdraget! Vi är 16 helaAndreasTavlar S ekipage, varav två står på reservplats.
Det är helt fantastiskt, samtidigt är vi bara i början av allt som ska till att hända innan vi står där på startlinjen. Hundar ska tränas i styrka och uthållighet, vi förare ska få igång kondisen och lära oss stå på skateskidor, hundarna ska dra och inte bara göra boxerbus och tassar och ben ska vara hela. Några av oss är riktigt duktiga skidåkare, andra har knappt stått på skidor. Och så har vi det där med snön. Vi behöver en riktigt god vinter, speciellt för de av oss som är söderifrån.
Vi kan nog räkna med att både en eller flera reserver kan komma att behövas, för det är mycket som kan hända på fem månader. Så om du fortfarande sitter och är sugen på att komma igång med drag, kontakta Ingela Nordahl (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). Förhoppningsvis kommer vi också ha träningsträffar där alla som vill kan vara med.

Boxerklubben sponsrar

Vi är väldigt glada och stolta över att Boxerklubben under ett möte i Avdelningsstyrelsen (AS) beslöt att sponsra Team Svenska Boxerklubben med anmälningsavgiften. Anmälan är inskickad och vi väntar på att få vårt startnummer. Stugor och vandrarhem har börjat bokas och logistiken kring vem som tar vilken sträcka och hur denne tar sig med vilken bil till start och från mål är en matematik i högre skolan.

Team Svenska Boxerklubben är fulltaligt

01 Yara 1.Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

02 Jolly2. Boxertiken Jolly (Ringsides Qompis) 4,5 år, med matte Eva Kallersand har också antagit utmaningen. Ekipaget bor i Stockholm och kör drag både på snö och på barmark (mtb och canicross/löpning). 2014 ska de vara med på skojiga motionslopp i barmarksdrag och hoppas få se fler boxerekipage på startlinjen! Eva har en tävlingsbakgrund som längdåkare och ställer gärna upp med råd och tips kring skejt-träning på skidor.

 

03 Bob3. Frasse Boersma med dragvillige Bob (Bol's Chelsea Sidecar) 2 år, antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

04 Hausse Aaron4. Jag heter Karin Sundell och på bild är min vovve Hausse Aaron som är fyra år. Vi tog grönt kort i Draghundsportförbundets satsning mot brukshundar när bilden togs. För ett år sedan gick jag en kurs i skate och efter det har vi tränat sporadiskt. Blev inspirerad av denna satsning!

 

 

05 Lexi5. Fyraåriga Lexi (Honeybox Famous Passion) med Helena Fredriksson har tjuvtränat ett tag innan de nu vågar anta Utmaningen. Från träningsläget "vanlig hund" så har Lexi på ett par månader blivit en rätt så välmusklad och väldigt dragglad boxer. Matte ska fortfarande lära sig åka skidor och har börjart springa för att få upp kondisen.

 

 

06 Nero6. Therese Bergström heter jag och har två boxerhanar, som båda kommer ställa upp. Här är dragglade Nero som är 2,5 år. Vi bor i Umeå men är och flänger runt halva Sverige mest hela tiden. Den här satsningen kommer bli så himla rolig! Jag väntar och väntar och till vintern smäller det äntligen till! Boxrar på vindelälvsdraget, fantastiskt! Vi är laddade och har satt igång med träningen!

 


06B ChiefenChiefen, 4 år är Therese Bergströms andra boxer i teamet.

 

 

 

 

07 Dyrka7. Jimmy Jernberg och 2.5-åriga Dyrka (Swedbox Vanetta) ser verkligen fram mot den här utmaningen. Vi bor i Falun och tränar till vardags mtb, löpning och skidor tillsammans. Jag och min sambo tog grönt kort för två år sedan och nu blir det tävlingspremiär för mig och Dyrka. 

08 Dissa8. Susanne  Löfström med Dissa (Shirwalk´s Discovery) Dissa är 5 år gammal. Hon är en smart tjej som älskar att leka och göra saker tillsammans. Hon älskar att dra kickbike och drar bra utan att ta ut sig till max! Vi är nya på det här med drag och har än så länge bara kört med kickbike.

 

 

09 Laila9. Niklas Törnqvist från Örebro, tillsammans med 2-åriga boxertiken Laila (Jipotimas Tosca)  som är lånad av Emma Ölvstam. Helt ny inom dragsporten, men körde mycket skidor i min
ungdom och Laila har kört lite drag tidigare med sin ägare.
Gillar nya utmaningar, så detta är verkligen en utmaning att ta sig an!

 

 

10 Edison10. Andreas Rilvén med Edison (Shirwalk´s Edison) 2,5 år antar utmaningen och ser fram emot detta spännande äventyr. Dragintresset väcktes för drygt ett år sedan när uppfödaren tog med dem på en "prova på dag" i barmarksdrag. Sedan dess har de tränat drag med cykel och kickspark. Andreas och Edison löptränar mycket, både i motionsspår och i kuperad terräng. Edison tränas och tävlas också i spår och lydnad.

 

11 Dundra11. Jag heter Emil Wikström och är från Vindeln och har vuxit upp med vindelälvsloppet och draget. Har deltagit i Vindelälvsloppet men aldrig i draget och tycker det ska bli jättekul om det här blir av och jag får vara med. Jag kommer åka med Susanne Löfströms hund Dundra. Jag är veterinär och bor i Uppsala. Dundra (Aglaia’s Dundran) är 2 år gammal. Hon är ett fysmonster som älskar att springa. Det bästa hon vet är att dra cykel och gärna så fort som möjligt. Motståndet är belöning nog för henne, men hon är även väldigt svag för mat och leksaker.


12 Effie12.  Catarina Sandin heter jag och min älskade hund Effie (Nordteam’s Effie Ettermyra är snart ett år. Vi bor på landet, ca en mil från Övik. Vi gillar skog och natur, åker ofta till fjällen där vi både vandrar och åker skidor, både på längden och utför.
Vi är aktiva i boxerklubben här i stan, där vi träffas varje vecka och tränar våra hundar i både skogsarbete och lydnad. Nu ser vi fram emot en snörik vinter så vi får spänna på skidorna och börja träna för kommande utmaning, vindälvsdraget. Vilken grej, vad kul!

13 Mille13. Lovisa Larserud och Mille, det är vi. Mille (De La Pi’s Utmärkta Ulrik) är 2 år och kommer ifrån Kennel De La Pi ́s. Vi bor i Örnsköldsvik och är aktiva i stans boxerklubb, där vi träffas en gång i veckan och tränar. När vi inte tränar med boxerklubben så åker vi gärna till skogen och busar eller hittar på något annat skoj. Vi ser fram emot denna utmaning och det ska bli super kul att få vara en del
utav Team Svenska Boxerklubben.


14 Kia14. Jag heter Ebba Gjerswold och kommer från Örnsköldsvik. På bilden är min lånehund Kia (Tzatziki’s Mango Razz) 2 år, en otroligt springglad boxertik. Tränar i nuläget upp min kondition genom att löpa men längtar efter snön så jag och Kia får göra entré i skidspåret!! (Äg. Ingrid Andreasson) RESERV

 

 

15 Essie15. Andreas Oredsson med Essie (Engelaiz Unbelievable) 4,5 år boendes i Falun. Vi tränar och tävlar bl a drag både på vintern och på barmark (canicross och kickbike). Har länge kikat på Vindälvsdraget och tycker att det är väldigt kul med satsningen på Team Svenska Boxerklubben! Hoppas också få se fler boxerekipage på vanliga dragtävlingar framöver. RESERV

 

 

16-iteamet

Teamet växer

Åtta dragglada boxrar har nu antagit Utmaningen. Fyra till och så är vi ett fullt team till Vindelälvsdraget! En helg i maj träffades fyra i Team Svenska Boxerklubben på Velamsundsdraget i Nacka. Bob och Jolly som redan är med, Lexi som skulle prova på och Tilja som dök upp och antog Utmaningen på en gång. I Stockholmsområdet är nu hela fem boxrar med, så planer finns på dragträffar kring Stockholm. Naturligtvis är alla som vill träna eller prova på drag välkomna! TeamVelamsund SOch är du sugen på att vara med i Team Svenska Boxerklubben kontakta Ingela Nordahl, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Teamet kring teamet

Att orka dra en mil i fullt fart kräver styrka och rejäl kondition. Och att ha ett mål som Vindelälvsdraget är en fantastisk morot till att träna sin hund! Vi är väldigt glada för att ha träffat Britta Agardh på Agards hundsport. Britta är fysterapeut och håller återkommande barmarksläger och föreläsningar om friskvård och fysträning. Britta är imponerad av vår boxersatsning och är postitiv till att hjälpa oss med träningsplaneringen, och såklart ett boxerteam behöver en egen fysterapeut! Vi har också fått in en hundmassör i teamet, så nu börjar teamet ta form!

Team Svenska Boxerklubben

01 Yara Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

 

02 JollyBoxertiken Jolly (Ringsides Qompis) 4,5 år, med matte Eva Kallersand har också antagit utmaningen. Ekipaget bor i Stockholm och kör drag både på snö och på barmark (mtb och canicross/löpning). 2014 ska de vara med på skojiga motionslopp i barmarksdrag och hoppas få se fler boxerekipage på startlinjen! Eva har en tävlingsbakgrund som längdåkare och ställer gärna upp med råd och tips kring skejt-träning på skidor.

 

 

 

03 BobFrasse Boersma med dragvillige Bob (Bol's Chelsea Sidecar) 2 år, antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

 

 

04 Hausse AaronJag heter Karin Sundell och på bild är min vovve Hausse Aaron som är fyra år. Vi tog grönt kort i Draghundsportförbundets satsning mot brukshundar när bilden togs. För ett år sedan gick jag en kurs i skate och efter det har vi tränat sporadiskt. Blev inspirerad av denna satsning!

 

 

 

 

05 LexiFyraåriga Lexi (Honeybox Famous Passion) med Helena Fredriksson har tjuvtränat ett tag innan de nu vågar anta Utmaningen. Från träningsläget "vanlig hund" så har Lexi på ett par månader blivit en rätt så välmusklad och väldigt dragglad boxer. Matte ska fortfarande lära sig åka skidor och har börjart springa för att få upp kondisen.

 

 

 

06 Tilja

Boxertjejen Tilja (Winsers Annie) 3 år med matte Sandra Tysk antar också utmaningen. Tränar drag i form av Kickbike, skidor och Drag Weight med kedjor. För övrigt är de ute och springer, cyklar, spårar med mera för att det är roligt att hålla sig i form och att bygga muskler. Sandra jobbar som hundmassör och ser till att hålla Tiljas kropp i trim med regelbunden massage och stretching efter träning.

 

 

07 Nero

Therese Bergström heter jag och har två boxerhanar, som båda kommer ställa upp. Här är dragglade Nero som är 2,5 år. Vi bor i Umeå men är och flänger runt halva Sverige mest hela tiden.
Den här satsningen kommer bli så himla rolig! Jag väntar och väntar och till vintern smäller det äntligen till! Boxrar på vindelälvsdraget, fantastiskt! Vi är laddade och har satt igång med träningen!

 

 

08 ChiefenChiefen, 4 år är Therese Bergströms andra boxer i teamet.

 

 

 

 

 

8-iteamet

Som att vinna på lotto

Jollydrag S

När Eva Kallersand fick tips om Utmaningen var det som att få högsta lottovinsten. För Vindelälvsdraget har varit drömmen för henne och boxertiken Jolly sen hon för första gången hörde talas om detta långa dragäventyr. Och vad kan vara bättre än att ställa upp med ett helt boxerteam?

Nu har Boxerbladet nr 1 kommit ut med artikeln om Utmaningen 2015. Förhoppningsvis hittar många hit till Utmaningssidan och blir inspirerade. Två modiga har redan anmält sig och är nu en del av Team Svenska Boxerklubben. Det börjar så smått pratas träningstips och utrustning. Hur roligt som helst! Så nu är det bara att hänga på! Vi har skapat en facebookgrupp där teamet kan chatta träning och spika träningsträffar.

Tips Barmarksläger

Det finns ett fåtal platser kvar på Barmarkslägret på Strängnäs BK 25-27 april. Kursledare är Birgitta Hoflin (som kört Vindelälvsdraget många gånger) och Britta Agardh, fysioterapeut.

På lägret får du lära dig om fysträning, träningsupplägg, konditionstest m.m. Möjlighet prova på löpband för hund, viktmanchetter, pilatesboll och kätting. Träning i barmarksdrag.
Pris 1000 kr/person. Mat ingår. Möjlighet till övernattning 100 kr/natt. Start 25/4 kl.17, slut 27/4 ca kl.15. Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 20 april

Team Svenska Boxerklubben

01 Yara Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

02 JollyBoxertiken Jolly (Ringsides Qompis) 4,5 år med matte Eva Kallersand har också antagit utmaningen. Ekipaget bor i Stockholm och kör drag både på snö och på barmark (mtb och canicross/löpning). 2014 ska de vara med på skojiga motionslopp i barmarksdrag och hoppas få se fler boxerekipage på startlinjen! Eva har en tävlingsbakgrund som längdåkare och ställer gärna upp med råd och tips kring skejt-träning på skidor.

 

 

03 BobFrasse Boersma med dragvillige Bob antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

 

3-iteamet

 


 

Draggladje S

Utmaningen 2015

Har du en pigg och dragvillig boxer? Gillar du frisk luft, fysisk träning och snö? Ja, då har vi Utmaningen för dig och din hund, nämligen Vindelälvsdraget 2015. Boka redan nu in 12-15 mars 2015.

Vindelälvsdraget är en unik och spännande draghundstävling i form av en 40 mil och 4 dagar lång stafett längs den outbyggda Vindelälven. Vår Utmaning 2015 är att vi för första gången i historien ska ställa upp med ett rent boxerlag, Team Svenska Boxerklubben.

Vi har ett helt år på oss att bilda Team Svenska Boxerklubben, som ska ta oss från fjällbyn Ammarnäs i Lappland ner till Vännäsby i Västerbotten. Vår målsättning är att vi blir 12 förare och minst lika många hundar, för vi måste hjälpas åt. Team Svenska Boxerklubben kommer nämligen att dela på drygt 30 sträckor om 6-22 km på den 40 mil långa stafetten.

 

Vad du behöver

Den utrustning du behöver är en bra sele som passar din hund, ett dragbälte, en draglina, skateskidor, stavar och en vilja att ta sig framåt trots snöglopp, hård vind och älgar på banan.
Vi vill ha deltagare från hela Sverige, och vi kommer hjälpas åt med samåkning så att alla kan vara med. Vi kommer att bo tillsammans under vår resa nerför Vindelälven. Ibland hyr vi små stugor, andra gånger är vi inhysta i något gammalt hus, så ta med sovsäcken. Vi hjälps åt att koka gröt på morgonen, och fylla våra termosar med kaffe. Dagarna blir fartfyllda och spännande med massor av frisk luft.


Kom igång med träningStarter S

Ett bra sätt att testa din hund, nu när snön förvunnit, är att cykla med sele och låta den dra. Koppla loss innan den går ner i tempo och cykla lugnt med hunden lös några kilometer. Återupprepa.
Du får stor hjäp av draghundsskolan i nordisk stil som du finner på http://www.draghundsskolan.blogspot.se/.
Leta rätt på en träningskompis i ditt LO som vill hänga med på Vindelälvsdraget så kan ni träna och peppa varandra!
Vi kommer uppdatera sidan med träningstips så att hela Team Svenska Boxerklubben kommer förberedda och taggade till start den 12 mars 2015!

 

Anmälan och frågor

Har du redan bestämt dig för att du vill vara med och skriva historia och vara med på världens längsta och roligaste draghundsstafett i det första rena boxerlaget någonsin, Team Svenska Boxerklubben? Eller har du frågor och vill veta mera? Kontakta Ingela Nordahl på tfn 070 257 34 19 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Team Svenska Boxerklubben

01 Yara

Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälsvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

1 iteamet

 

Dag 3 lördag

Sista dagen på Vindelälvsdraget. Det är sol, mindre vind och ett par minusgrader. Idag är det längsta totalsträckan och alla ekipage utom ett får köra. Spåren är hårda och snön är som socker. Men annars är det hur fint väder som helst. Emma med Laila gick iväg på förstasträckan på 14 km och sen fortsatte boxer efter boxer. Mycket hinner hända under de 6-14 km som ekipagen är ute. Emma ramlar och får en stav i magen, Matilda gjorde ett kungligt jagande drag i en kilometer och sen blev det att springa bakom husse, Helenas Lexi startar med att hoppa och bita koppel den första kilometern, Katarina hade en dödens backe och hann komponera en boxerdraglåt om boxrar som hellre ligger bakom och njuter i maklig takt än att köra före i galen jakt, Thomas som körde det tuffaste höjdpasset med Noah fick nedförsbackarna som både hade stenar och 90-gradersvinklar och hade bara Thomas haft plats att skatea i värsta uppförsbacken hade han tagit flera hundar på sträckan, Cecilias Dogglas bestämde sig för att stanna och bajsa just när de var på väg in på upploppet till hembyn Strycksele där familj och vänner stod och hejade, Susannes Dundra kunde både springa med fullt drag och samtidigt spana på publiken som satt längs spåret, Ebba  har konstaterat att hennes Berra inte är en draghund utan en badhund (snöbadar), Adde och Edison kunde gå på lag 15 som fick Edison  att springa i snabb galopp i 4 km, Lovisa vart glad för att hon och Mille kunde gå efter en husky men så ville den inte heller hålla något tempo, Catarina och Effie hade god kontakt med hundarna före tills en jäkla långbacke tog kol på det hela  och slutligen fick Nicke med Kia efter 13 km stakning gå över mållinjen i Hällnäs till hela teamets och hela tävlingsledningens stora jubel. Inte ens vinnarlaget fick sådant jubel. 

När alla resultat räknats samman så visar det sig att Team Svenska Boxerklubben visserligen är näst sist (efter ett lag som hade det tufft och till slut bröt) men att vi har förbättrat våra tider med en tredjedel sedan förra året! 

Efter prisutdelning i Hällnäs skildes några av oss åt och en del av gänget hamnade hos Cecilias fantastiska föräldrar som bjöd oss på urgod tacos hemma hos dem i Strycksele. En sista natt i Strycksele innan det bär iväg söderut. 

Redan nu planerar Team Boxerklubben för nästa år och vi skickar utmaningen vidare till ras- och brukshundklubbar - kom med i Vindelälvsdraget 2017 så ska boxrarna ge er en match!

 

IMG 3129Dag 2 - Fredag

Sol och minusgrader. Morgonen känns fantastisk. Tävlingsnerver och glädje om vartannat. Med såna här hårda spår kommer det gå snabbt, eller? Dagens första etapp startar i Sorsele och siste ekipage går i mål i Björksele 10,8 mil längre ner längs Vindelälven. Idag blir inga sträckor inställda och alla får köra förutom två. 

Det går bra för oss! På några sträckor slår vi ett annat lag och differensen upp både till nästsista lag och till det allra bästa ser klart bättre ut än förra året. Några etapper har riktigt fina tider och alla gör sitt allra bästa. 

IMG 3130All blöta som nu har frusit gör älven till en bitvis knölig isbana, och en del andra team gruffar om att det var det värsta dom varit med om. Men Boxerteamet som både är van att staka och att ha hund bakom sig och andra svårigheter har jobbat upp en mental styrka som slår det mesta. Bara glada miner i Boxerteamet! Många visar sin uppskattning att vi är med och det känns roligt att vi kan representera vår ras och vår klubb på ett positivt sätt. 

Nu laddar vi inför morgondagen!

 

Uppdatering dag ett

Igår möttes vi allihop upp i Ammarnäs för middag, planering, skidvallning och trevligt umgänge.  Tiden gick fort och vi hälsade nykomlingarna välkomna.  Det känns som att vi blir ett bra gäng! Mätta och förväntansfulla blev det en tidig kväll.

Tack vare rekordvärme under ett par dagar var förutsättningarna för bra skidåkning kraftigt försämrade. På ett par dagar hade snötäcket halverats och det var fullt av vatten på isen. Flera sträckor dag ett var inställda och vi fick planera om en del.

Oskar och Matilda fick den första sträckan. Det visade sig vara en mardröm med genomslag i varje steg för Matilda och pulsa de i 30 cm slask. Det var mer en kamp för överlevnad än skidåkning.  Trots detta fick boxarna en helt ok första tid bara 12 minuter efter. 
Sträcka 2 var bättre och Bob och Frasse kämpade på bra.  Bad och genomslag även här, men Frasse stakade bra och växlade med Thomas som körde båda sina hundar med bara någon minut till näst sista lag.
I skön stil kämpade sig Thomas runt och såg inte ens svettig ut i mål. Tyvärr var det en hel del vatten även på hans sträcka.  Ära att gå i mål för dagen fick Ebba och Kia. Kia var inte på sitt bästa draghumör och uppskattade inte att det var slush i spåret.

Dagens bragdhund är Matilda som fick en burgare i förlåtpresent av sin husse. Vill någon ha en mysig soffhund som inte går ut när det är 30 cm slask så kan ni kontakta henne. Hon är nämligen helt inne på att byta familj.

Under kvällen har vi ätit fantastisk köttgryta a la Catarina och planerat morgondagen.  Förutsättningarna kan bara bli bättre och humöret är på topp!

Imorgon tar vi nya tag och då är det Thomas, Noah och Noor som ska kämpa 18 km från starten i Sorsele.  Förhoppningsvis fryser det på ordentligt under natten. Spåren ser i alla fall bättre ut nu under kvällen, men det finns stor risk att det blir isigt och svåråkt. 

 

 

IMG 3122Första dagen

Starten är flyttad till Kraddsele, 2 mil från Ammarnäs. Första boxer till start är Matilda med skidkungen Oskar. De startar i det sista heatet, det är för trångt för masstart med 30 ekipage så istället går 5 starter. Snön är helt mjuk och så fort man går utanför spåren sjunker man ner till låren och hundarna till hakan. Och även i spåren trampas det igenom. När Matilda och Oskar kör iväg snubblar hon i nedtramp redan i starten. Det blir en tung tur dom på intet vis kan gå snabbt. Förhoppningsvis dragets tyngsta. Allt smältvatten från fjäll och vattendrag hamnar nu på isen, och även om temperaturen långsamt går neråt så är det fortfarande plus. Bitvis är den första sträckan en sörja av snö och vatten som når hundarna till magen där det är som värst. Inte en chans att skatea, inte en chans för hundarna att springa.  Ekipage efter ekipage drar sig fram på stavarna med hundarna bredvid eller bakom. Till slut efter en lång evighet kom Matilda och Oskar i mål. Vilken bragd de hade gjort! Fast Oskar tyckte de hade åkt så långsamt att han inte ens blev varm, så han körde själv sista sträckan utan hund bara för att få åka sig varm.

Efter den första sträckan blev det ett uppehåll på ett par mil innan nästa start.  Nu körde Frasse med Bob  följt av Thomas med Noor och Noah och till slut Ebba med Kia. Nu, längre bort från allt fjällvatten var spåren mycket bättre. Inte fasta överallt, men alla människofötter var torra. Bob, Noor och Noah drog riktigt bra och Thomas första kommentar efter mållinjen var; "det här ska vi göra igen och nu ska vi träna mer till nästa år!"  Kia drog tills dess spåren åter blev mjuka och sörjiga, då gick hon bakom Ebba som fick det kämpigt på slutet.

Ebba och Kia kom i mål i Sorsele. Första dagen avklarad och vi har inte brutit någon sträcka. Inga förutsättningar för att kunna köra fort, men vi ändå kört beundransvärt bra. Vi är sist, men inte lika sist som förra året!

Som pricken över i kommer vi till Sandnäs camping där vi ska bo två nätter. Jättefina stugor med bäddade sängar som väntar på oss. Nöjda hundar och Catarinas fantastiska köttgryta. Huvudbry med schemat och en god förväntan på att kylan ska göra sitt med spåren tills imorgon.

 

 

IMG 3107Onsdag kväll

Dan före dan. Eller dan som blev något av ett antiklimax. För trots att vi stadigt har åkt norrut så har temperaturmätaren i bilen envist legat på plus. 15 grader i Gävle, 6 grader i Junsele, 5 grader i Storuman. På Vindelälvdragets officiella sida läggs en rapport upp; det har varit 9 grader i Sorsele, etappslutet för dag ett. Och de har kört 14 mil av sträckan från Blattnicksele upp till Ammarnäs. Spåren ska vara bra, med de sista 2 milen upp till Ammarnäs är det vatten på isen. Beslutet blir att flytta starten till starten av sträcka 2. Vi som kommer söderifrån har svårt att förstå, att det kan vara blötare längre norrut. Men vi resonerar om att det kan komma vatten från alla små vattendrag i fjällen runt Ammarnäs. Det känns lite dystert, för är det något som är speciellt med Vindelälvsdraget så är det den allra första starten då 30 ekipage med säkert 100 hundar. startar samtidigt på den vida älvbädden i Ammarnäs. 

Nästa chock kommer i Sorsele. 90 mil norr om Stockholm - snön på parkeringen är en enda sörja och så fort man kliver ut på snön sjunker man ner till knäna, eller låren. I väntan på att klockan ska bli 17 så att vi kan anmäla att Boxerteamet är på plats till lagledningen då provar vi spåren. Trots att det är skoterkörda spår går man igenom. Till och med hundarna går igenom. Vi kör lite, bitvis går det bra, men bitvis är det vatten upp över pjäxorna. Det här känns inte kul. 

På vägen upp de sista 9 milen kan man se spåret på Vindelälven. Bitvis är det vit snö men stora delar ligger spåret under vatten. 

Några timmar senare när hela Boxerteamet är samlat i Ammarnäs och vi äter middag på Wärdshuset kommer nästa besked. Fyra av åtta sträckor i morgon är inställda. Det känns surt, men är samtidigt lite av en lättnad. Ingen vill köra en hund om den ska trampa igenom upp till bröstet. Och det känns bra att tävlingsledningen tar beslut för allas säkerhet och bästa. 

Förutom denna sorg över vädret, som vi ju inte kan styra över så är det helt fantastiskt att träffas allihopa. Totalt 15 boxrar och 13 teammedlemmar och en bonusmedlen (Anki). Vi drar gamla historier från förra året och vi ser framför allt fram emot hela äventyret som vi har framför oss! 

 

IMG 3076Tisdag

Bilarna är packade och hundarna fördelade överallt där det finns plats. Nu bär det iväg söderifrån den långa färden till starten i Ammarnäs. Mycket är som förra året. Vi träffas vid centralen i Gävle, örebrogäng och stockholmare. Vi stannar i Söderhamn och äter på Subway. Och vi åker inåt landet efter Sundsvall och siktar mot stugbyn i Junsele där vi bodde förra året. Annat är nytt. Emma är med oss. Hennes boxer Laila var med förra året, men körde med Nicke då. Adde med Edison är inte med oss än för han åker med träningskompisen Magnus som har med sig en vorsther och en greyster. De startade först vid fem så de har en bra bit kvar på vägarna. Vi har ätit Emmas goda lasagne och reder ut hur fort de snabbaste hundarna kan springa en mil. Och ganska klart är det inte en boxer som gör den snabbaste sträckan...

Så kul att vara på väg! Hur ska det gå för Boxerteamet? 

 

BobBob tränad å klar

Bob tränad å klar imorgon drar vi till Ammaräs, för å skata Vindelälven 32mil med vårt superlag

/ Frasse 

 

Träning på bortaplan

Idag fortsatte träningen på hemmaplan, det blev en sträcka på ca 7km och galet peppade och dragvilliga hundar. Fantastiskt väder -5 och strålande sol. Drar de så här på Vindelälvsdraget då är jag nöjd! / Cecilia, 29 feb 

 

Vi har varit på semester i Sälen och avslutade veckan med 8 underbara km i kvällssolen på fjället! / Emma, 28 feb

 

Då var alla sträckor genomförda. Kan inte direkt påstå att vi är snabba.Med tanke på att vi innan denna resa endast en gång tidigare har kört 10km annars legat kring 5-6km då vi tränat och vi har aldrig kört tre dagar i rad så är jag nöjd över våran prestation.
Dag 1. 9.68km
Dag 2. 9.64km
Dag 3. 12.20km  
Nu kan vi bara bli bättre / Cecilia 27 feb på träningsläger

 

Dags att dö. Utmanar mig själv med kicksparken på våra hemmagjorda spår idag igen. Förra gången voltade jag 3 ggr och jag går fortfarande som en gammal kärring... Håll tummarna att jag överlever / Susanne, Örebro 26 feb

 

 

Äventyren fortsätter

SkarmarbodaDags att inviga Skärmarboda skidstadion / Susanne, Skärmarboda (Örebro) 24 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nattskidor

 

 

 

 

 

 

Mille och Berra i full fart! Annat var det i början, då ingen ville gå först.. Det löste sig snabbt när de fick gå bredvid varandra. Kia var också med på andra varvet. /Ebba o Lovisa, Ö-vik 24 feb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny provapå-tävling. Idag 5 km med pannlampa i alla fall bitvis. Dryas jätteduktig. Drog på bra i första uppförsbackarna. Matte halvt färdig av trötthet. När vi svängde av elljusspåret efter 1,5 km tog han lite paus och lät matte hålla farten. Men Dryas tog sig efter en kort stund och drog på. Han tyckte väl det gick för sakta.... När spåret väl vände fattade jag varför jag var så trött. Det var då bara utför hem! . Dryas sprang och sprang. och när han blev trött blev vi omkörda av en vorsther och den kunde ju inte få göra det sådär utan kamp så Dryas fick nya krafter! Är mycket nöjd med att vi höll undan för den som startade en minut bakom!  Förutom denna sprint hade vi dessutom varit ute på isen i solen idag på en 15 km runda, dock bara i "promenadtempo" / Katarina E, Falun 23 feb

 

Dissan i soffan 22 feb

 

Efter att ha sprungit en mil efter skoter i snön så är det skönt att mysa till det i soffan / Susanne, Örebro 22 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Mille är på draget som han var ikväll då vi tränade då åker jag inte en meter med honom, haha. /Lovisa, Ö-vik, 20 feb

 

 

Teamet tränade för fullt denna dag!

TvillinglingaHärlig Onsdag. Kört 9 km på Skyttis i fin fina spår. Effie o Mille i tvillinglina o Kia hängde på i 5 km full galopp, därefter blandad gångart. Men det kändes riktigt bra. / Catarina S och Lovisa, Ö-vik, 17 feb

 

 

Första gången på fyra veckor som vi körde i skidspåret. Dundra skenade som ett galet lokomotiv i 4 varv och skötte sig grymt bra! Lycklig hund och livrädd matte! / Susanne, Örebro 17 feb

 

 

skridskor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tog ledig eftermiddag. Skrinnade med tejpat knä, men vad hjälper det när skridskon åker igenom en luftficka... Som tur var med det friska benet / Frasse, Östhammar 17 feb

 

 

 

ProvaPÅtavlingJapp ,då har vi premiärtävlat i drag! Kvällstävling, prova på klass knappt 4 km. Fem provapå-ekipage, gick ut sist i tävlingen, Dryas som 4 av 5 . Först hade han skällt och ylat i ca 20 minuter medan den riktiga tävlingsklassen åkte. En minut mellan startena kändes som för länge, för skulle han hålla fokus frammåt? På startlinjen började han hoppa rundor och bita i linan men vi kom iväg, dragandes med linan i munnen. Släppte den efter 500 meter och började sedan dra på riktigt vi kom ikapp och om!!!! den som startade före oss efter ca 1 km. Sen växeldrog vi lite resten av banan och Dryas gick först i mål av oss två. Full fart ochs sträckt lina även utför! Skillnad mot igår då vi åkte ensamma och jag drog hela 5 km. / Katarina E 17 feb

 

 

Sängliggandes

Mille

Mille hälsar att det går alldeles utmärkt! / Lovisa, Ö-vik 16 feb

 

 

Det har blivit bakslag i träningen,ligger i feber o hosta! / Thomas, Jämtön 16 feb

Teamet tar hjälp och kämpar på

Bob Skoter

 

Bobs träning idag. / Frasse, Östhammar 13 feb

 

Oj vad tungt det kändes idag... Men vi genomförde 5,2km jag och Birdie. Dogglas vilar tassen lite till så den är helt bra innan vi kör igång igen. Tur vi hade en kvinna framför oss som draghjälp. / Cecilia, Luleå 11 feb

 

Det finns hopp! Regnet övergick i snö, plusgraderna sjönk och närmade sig minus och vi fick draghjälp av Andreas Oredsson och Essi. Det blev 5 km med bra drag i linan på Lugnet ikväll. Och Dryas ville mer! /Katarina E, 10 feb

Motgångar

KatarinaVille ha snö.. Men oj, vad det var jobbigt att åka ikväll. Snömodd, Effie som busade mest hela 5km. Urs nu känns det tungt igen / Catarina S, Ö-vik 10 feb

 

 

 

 

 

 

Efter helgens löpning så känns det som om det sitter en tving runt knäskålen. Min efterblivna läkare som tyckte att det va bara å träna på, tror nog att man lider av tränningsverk. Imorrn får naprapaten titta på knät, han vet iallafall hur en kropp fungerar och han har kört Vindeln många gånger. Så han kan nog säga om det är kört eller om han har nå supertips. Det positiva är att Bob verkar va i superform / Frasse, Östhammar 9 feb

 

 

 

 

Alltså ! Vad gör man åt vädret? Nu försvinner all snö igen. Blev ett bedrövligt pass på isen igår. Ca 5 km , 4 cm lös blötsnö , motvind , ospårat , hund bakom i trav och förare stapplande framför. Lite drag när vi fick häng på några skidåkare, men kom inte om dom utan fick vänta tills de hunnit lite före och då ta en spurt till . Vågar inte ens berätta tiden. /Katarina E, Falun 7 feb

 

TrattDet här är vad vi minst av allt behöver nu. Skurit sig på stora trampdynan bak, men han visar inte att han har ont, så förhoppningsvis läker det snabbt. / Cecilia, Luleå 7 feb

 

 

 

 

 

Det går framåt!

12 km gallop/drag i 11 km. Lite korta snöätarstopp. Idag var Matilda ⭐. Kan ha hjälpt att en gråhundshane drog iväg just innan oss:) / Oskar, Luleå 6 feb

Skelleftetavling

 

 

 

Ja, då har våran gosse Noah startat sin första tävling i drag Skellefteå 5km / Thomas, Jämtön 6 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BobCykel

 

 

 

 

 

 

 

Vad vi är coola! Bob å Frasse sprang 2 km i morse å nu har vi cyklat 10km. Ja, isigt å brännande knän… men det går! /Frasse Östhammar, 6 feb

 

 

 

 Lovisa Larserud har tränat Kia idag. 5km med bra drag. Vilket steg hon har den tjejen! / Catarina, Övik 4 feb

 

Körde nästan 9 km idag. Kondisen börjar bli bättre hos oss båda. Varvet i Ånnaboda är 2.2 km. Idag körde vi ett varv, kort vila, ett varv, kort vila och sedan två varv. Bra känsla då hon höll galoppen varje varv förutom sista då hon gick ner i trav på en raksträcka. Sen blev vi omkörda av en Vorsteh och hon fick fart igen! Lata Laila har börjat anstränga sig! / Emma, Örebro 3 feb

 

  Strålande sol och -5 grader. På dagens skidpass blev det 3-4 ofrivilliga hundmöten, ihoptrasslade hundar ett par gånger. Dogglas bajsade i farten och passade på att kissa på Birdie då de trasslat ihop sig. Ja de var rastade innan;) men tydligen inte tillräckligt. Annars gick det som smort, det tar sig / Cecilia, Luleå 1  feb

 

Idag har vi för första gången åkt Myr- & toppspåret i Kläppen. Vi var nästan själva i spåret, endast en längdåkare körde vi om. Edison travade i 1,2 mil, solen strålade och det var magiskt vackert!!! Tyvärr har jag inga foton eller filmer.. /Adde, Kläppen 31 jan 

Bästa träningskompisen

LexidragBo i Stockholm där det är lite snö, som plötsligt försvinner, vara utan bil, och inte ha några träningskompisar i närheten. Hur stoppar man såna dystertankar? Åker ut med skidorna förstås och världens bästa träningskompisen Lexi. Hur kan jag ens tänka tanken att jag inte har nån träningskompis?
På lördan åkte vi ut till Upplands Väsby med pendeln, en kort busstur och så var vi vid Runby skola. Därifrån kommer man till Vaxmyra ängar, ett 7 km-spår garanterat platt och hundtillåtet. Vi var ganska tidigt ute så det var ont om folk ute. Och ändå drog Lexi! Inte hela tiden, det var lite bus och studs, men hon var taggad på draget. Och mötte vi någon så tände det till lite extra, det kunde räcka med att vi såg någon långt borta.
Dagen efter kändes Upplands Väsby långt bort så vi tog oss med tunnelbanan till Björkhagen. Skatade över ängarna och ner på Dammtorpsjön. Plötsligt fick jag en flashback, det var ju så här det kändes på Vindelälvsdraget. Mitt ute på nåt stort vitt, alldeles ensamma. Riktig bra träning! Lexi hoppade och bet koppel säkert i tjugo minuter, kändes det som. Men vi fortsatte över Söderbysjön och ända bort till Ältasjön. Bitvis kör man på en å, så jag fortsatte att tänka att nu kör vi älvträning. När Lexi kickade in med fin galopp så tränade jag mina skatetag, från den ena skidan till den andra.
Även om jag är usel på skidor, och vi inte lyckas träna 8 km fullt ös, så är det små saker som jag upptäcker. Att backen ner på Vaxmyra ängar som jag var skitskraj för faktiskt krympt sen förra året. Och att det känns nästan naturligt ibland att flytta tyngden från den ena skidan till den andra. Framför allt hade vi så kul tillsammans, Lexi och jag, så jag är så himla glad för att vi är med i teamet!
Nu är snön helt borta, men vad gör det... Springa är ju också kul:)   /  Helena 27 jan

 

 Grönt är skönt!

HalsbandGALET vad trött jag var i kroppen idag. Tar på att ligga i med konditionsträningen. Vi har haft så kallt ute så det har varit omöjligt att köra ngt med hundarna (-29 - -30 i över en vecka) så då har jag fokuserat på min egen kondition, det känns skönt att ha kommit igång (eller skönt och skönt :D) det känns bra iaf. I lördags körde jag intervaller på löpband, i går hade jag skatekurs och idag blev det äntligen ett pass på skidor med hundarna. Jag orkade bara med ett 4.97km. Hundarna drog riktigt bra idag. Jag är så nöjd över deras framsteg. Fick möjligheten att möta människor på skidor, köra om människor på skidor och bli omkörd av människor på skidor. Passade givetvis på att ta tillfället i akt och träna in dem på kommandot då vi passerade och blev omkörda och belöna dem i dessa lägen, kanske hjälper oss lite om det skulle ske med hundJag har också knåpat ihop halsband till mina hundar och se så bra de matchar teammössan / Cecilia 25 januari

 

 

 

 Helgträning

 Ikväll blev det 7,5 km med Noah tränade med Luleå bk team draghund körde själv 5km sen fick vi en hare i 2,5km det var bra han drog hela vägen  / Thomas 24 jan

 

Berra

Ikväll blev det lite kvällsåkning bara en kort sträcka då mina skidor var så otroligt dåligt vallade. På med bättre valla, så till veckan kör vi så det ryker / Lovisa 23 jan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EmmaFamilj1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag fick jag med hela familjen på en tur! Äntligen lite mildare väder. Varken jag eller Laila fixar kylan, jag får astma och Laila svimmar nästan. Vi körde 8 km med ett par stopp eftersom hon inte har kondis ännu att galoppera hela sträckan. Ett fall blev det också, hon attackerade skidan då jag gled förbi henne i en nedförsbacke... Tur att jag inte har så långt till marken. / Emma 23 jan

 

 

 

 

 

 

 

Kamp på alla håll!

 

CykelJa, när det är 33.1 grader kallt måste man jobba på cykeln ett tag;)  / Thomas, 21 jan,  Jämtön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köpt ut nya skidor,  knät spökar igen man haltar omkring... Väntar på röntgensvar , ringde till sjukan imorse å ville ha en ny kur antibiotika.  Nääää måste då ta nya blodprov som tar minst en vecka, kommer att ta det lugnt på jobbet till fredag. Kan jag inte skata på lördag, då får man väl åka till veterinär för undersökning... nu när man har så bra tränningsmöjligheter / Frasse, 20 jan

 

 

Springtur

 

 

 

 

 

Kämpar på för att förbättra konditionen, löprundan avklarad för dagen. Pust... / Catarina 19 januari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NedbaddadDraghund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibland får man kämpa för att få åka skidor efter sin hund! I söndags på väg till träningen hamnade min bil i ett räcke och fick åka bärgare till verkstaden (allt gick bra med mig och Dundra). Igår hade jag fått låna en annan bil och ungefär där jag krockade min bil kommer jag på att jag glömde pjäxorna hemma. Jag skulle inte hinna åka speciellt länge innan de släcker elljuset så det var bara att ta kicksparken och köra hemma. Idag lastar jag in hundarna och pjäxorna i bilen och åker för att köra lite i pulkaspåret. -13 på termometern hemma. Kommer fram till -21. Satan så kallt, men vi körde 6km i fullt ös! Hade med Dissa lös då ingen annan i hela örebro lär vara lika korkad som jag. Dundra och Dissa var överlyckliga och hade varken problem med kyla eller kondition. Fan vad jag älskar mina dragboxrar! / Susanne 19 jan

 

Temperaturen... och vådan av skoterspår

Cecilia -23 grader

FischerknacktIdag körde vi på fjärden. Då Bob inte hade nå å dra på så sökte vi upp ett skoterspår. När han väl börja följa spåret, så drog han i bästa fart, det sluta med en knäckt skida för dagen. / Frasse, 17 januari

 

 

 

 

 

Inget stoppar två dragglada boxrar i norr

SvartvitCeciliaTungt pass var det i morse, men vi genomförde det. 5,8km blev det idag. Vi försöker utöka längden pö om pö. / Cecilia, 16 januari

Skotern gör jobbet

PistningPista min bana lite, ifall man blir kompis med kroppen igen. / Frasse, 13 januari.

 

 

 

 

 

 

Örebroarna visar formen

Igår var det premiär på skidor för delar av örebro. Full fart på allihop och adde och Edison har verkligen gått framåt. Det märks att de har kört i kläppen. Dundra fick börja med 5 km och hade nog kunnat springa 5 till. Tungt och svårkört i 5 cm blötsnö, men nu är vi igång! / Susanne, 12 januari

Ö-vikarna kämpar i nysnön

Ovik bortaOvik nara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag på förmiddan åkte Lovisa och Catarina på en sjö med lösspringande hundarna Mille, Effie och Kia. Tyvärr kunde Ebba och Berra inte vara med, ca 20-30 cm nysnö, inte lätt med skate när de måste lyfta upp skidorna hela tiden. Även jobbigt för hundarna. De åkte ca 6 km och i stark motvind på hemvägen. Alla sen lyckliga över att komma till parkeringen. En bra genomkörare. Bra jobbat av alla! / Ingrid Andreasson (Kias matte), 12 januari

Här är Boxerteamet 2016!

Nu är vi ett fullt boxerteam! Vi är 13 ekipage som satsar för fullt för årets Vindelälvsdrag.  Men mycket kan hända innan vi står på startlinjen. Tassar kan ge upp, ben kan sträckas och någon kan drabbas av en ruskig förkylning... Därför söker vi dig som vill vara med som reserv. Du tränar, satsar och har kul tillsammans med oss och har en ganska stor chans att få rädda Boxerteamets färd längs Vindelälven. Är du intresserad? Kontakta Catarina Sandin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) Årets Boxerteam består i nuläget av:

01 Dundra1. LAGLEDARE: Susanne heter jag och bor utanför Nora.  Min dragkamrat heter Dundra och är 3 år. Hon är en dragvillig spurtraket som förra året gjorde succé på Vindelälvsdraget med Emil.  I år ska vi försöka upprepa deras bravader.  Bara man får springa för livet är Dundra nöjd!

 

 

 

 

 

 

02 Bob2. Bob är en boxer som har varit aktiv i 2 år, kör barmarksdrag och skiddrag. Det jobbigaste är nog barmark med kickbike då tempot är över 30km/tim som man håller i c:a 5km, Bobs form och motivation är nog nästan i topp om vi bara kan behålla träningen fram till Vindelälvsdraget. Husse Frasses form har halkat efter lite på senare tid, det blir andra året för Bob och Frasse och hoppas på lika fint väder och sällskap 2016!

 

 

 

03.Lexi3. Jag heter Helena Fredriksson och kör med femåriga tiken Lexi som tycker drag är det roligaste som finns - om inget annat snurrar i hennes huvud. Vårt mål är att slå förra årets bragd att ta oss genom sträckan, till den nya bragden att Lexi även ska dra mig. Vi har enorma förbättringspotentialer, och det är vår bästa tillgång!

 

 

 

 

04 Edison4. Jag heter Andreas och min hund heter Edison. Vi var med 2015 på Vindelälvsdraget och vill anta utmaningen även i år! Jag och Edison tränar fys tillsammans året om. Under sommarhalvåret tränar vi löpning och cykel och under vinterhalvåret skidor. Vi hoppas på ett spännande äventyr även detta år!

 

 

 

 

05 NoahNoor5. Thomas från Jämtön 5 mil utanför Luleå har två boxrar en treårig tik, Noor (Teivik's Noor) och en tvåårig hane, Noah (Gen Joy's Bugsy Siegel). Innan dem har jag haft jakthundar. När jag träffade Anki så blev det brukshundar och valet blev boxer, för Anki har haft boxer i många år. Vi köpte först Noah, en omplacering och vi har haft honom drygt ett år. Och så blev det en till omplacering med Noor och på den vägen blev det att vi börja köra drag. Vårat mål är att ha kul med hundarna och få igång samspelet mellan våran fyrbenta.

 

 

06 Effie6.Effie 2 1/2 år ( Nordteam's Effie Ettermyra ) heter jag, som även 2016 ska delta i Utmaningen med min matte Catarina Sandin. Vi bor en mil från Örnsköldsvik på landet. Nu tränar vi mest löpning och jag drar matte runt spåren. Men hon blir snabbare och snabbare. Nu hoppas vi på en snörik vinter så vi kan ta på selen och träna med skidorna tillsammans med mina boxerkompisar. Jag har lovat matte att detta år ska jag vara före henne på Vindelälven. Det ser vi fram emot båda två.

 

 

 

07 Birdie Douglas7. Cecilia Rönnbäck heter jag och är ny på det här med drag. Jag går just nu en skatekurs för att lära mig tekniken och hoppas att jag lyckas lära mig så jag kan hjälpa mina hundar så mycket jag bara kan då det väl är dags för tävling. Jag kommer köra med två av mina boxrar Birdie (JamBeLees Birdie) som är 4,5 år och Dogglas (Introduce Don Quijote) 2 år.

 

 

 

 

08 Berra 200px8. Berra (Introduce Dijon) här, jag är en tvåårig kille som gillar fart och fläkt. Det bästa är att vara i fjällstugan i Kittelfjäll, där jag hänger med på det mesta som husse och matte hittar på. Köra sök med boxergänget är också skitkul! Förra året var jag för ung att delta, men nu ska vi ge järnet och träna så jag orkar dra matte Ebba Gjerswold längs Vindelälven.

 

 

 

 

09 Mille NY9. Hej, Mille här, ( De La Pi`s utmärkte Ulrik ) jag är 3,5 år och älskar att busa med husse och matte och med min bästis Effie. Jag och min matte Lovisa Larserud ser fram emot att vara med i år igen, och denna gång ska jag försöka dra min matte eftersom att hon fick dra mig på de flesta av våra sträckor förra året. Just nu tränar vi för fullt, både med skidor och utan och vi  ser fram emot detta äventyr och hoppas att vi får lika kul som förra året. Hoppas ni kommer och hejar på oss!

 

 

 

 

10 Laila10. Emma Ölvstam från Örebro med Laila (Jipotimas Tosca), en treårig boxertik. För Laila blir det 2:a året som hon kör Vindelälvsdraget och för mig är det första gången, då Niklas Törnqvist körde med henne förra året (vilket han gjorde med bravur!). Jag har tidigare endast åkt klassiskt som motionär men införskaffade mina första skate-skidor förra året, tjohoo vad det gick undan plötsligt! Annars tränar och tävlar vi i lydnadsklass 2 och tänkte starta i högre klass spår till våren.

 

 

 

11 Kia11. Niklas Törnqvist, 39, från Örebro. Var med förra året, vilket gav mersmak. Ser verkligen fram emot kommande utmaning. Planen är att jag ska köra med Kia som bor i Örnsköldsvik och som förra året kördes av Ebba. Kia kommer tränas av det tunga Örnsköldsviksgänget bestående av Ebba, Lovisa och Catarina. Kias matte Ingrid Andreasson presenterar henne så här: Kia (Tsatsiki´s Mango Razz), är snart 3 år (i februari). Hon är en stor boxertjej, som gillar att springa i skogen, gärna upp och ner på nå´t berg. Hon deltog i Vindelälvsdraget 2015 tillsammans med Ebba Gjerswold och Kia tyckte det var toppenkul. Vi bor i Gullänget, några kilometer utanför Örnsköldsvik.

 

12 Dryas12. Jag heter Katarina Engevall och kör med Hausse Dryas som är 4 år. Ett av mina stora intressen är fjällen både sommar och vinter och Dryas har varit med och dragit tung pulka långt på flera fjällturer redan. Linkörning i hög (?) hastighet går hyfsat om vi har inspirerande ekipage runt om. Vi tävlar också i sök, spår och rally.

 

 

 

 

13 Matilda13. Teamwork Wilda Matilda (född 2010-07) tillsammans med husse Oskar Norberg Lundmark. Vi bor i Luleå, men har också fritidsboende i Riksgränsen så vi är vana att vara på fjället. Matilda får vara med i skidbacken när det inte är för mycket folk. Matilda är en positiv och arbetsvillig hund som gillar bruksträning samt agility. Hon är väldigt dominant och går bra med sina kompisar så länge hon får bestämma. Vi tränar mycket i skidspåret tillsammans, men dragviljan är som bäst då det finns någon snygg hanhund i sikte. Matilda är KORAD och har även visat sig fin på utställning. Oskar Norberg Lundmark är 43 år. Bakgrunden är som snowboardåkare men jobbar idag som projektledare på kommunikationsbyrå i Luleå. Fritiden utnyttjas till klättring samt en del längdskidor.

 

Team Svenska Boxerklubben laddar om!

I mars förra året ställde Team Svenska Boxerklubben upp som det första boxerlaget någonsin i världens längsta draghundstafett - Vindelälvsdraget. Under tre dagar tog vi oss de 32 milen från Ammarnäs vid norska gränsen längs Vindelälven till Hällnäs, några mil utanför Umeå. Vårt mål var att ta oss igenom loppet och att inte bryta någon sträcka. Och vi gjordet det! Även om tårarna rann och boxrarna drogs efter oss, så kom vi fram, långt efter alla andra, men vi kom fram. Det blev ett oförglömligt äventyr med boxerdrag och ett varmt mottagande till vårt glada boxergäng.
Teamet 1000px

 

 

 

Team Svenska Boxerklubben 2015

 

 

I år vill vi göra det igen. Vi vill göra det bättre, vi kommer aldrig ha någon chans att vara i täten, men vi vill slå oss själva. Laguppstarten kunde ha börjat bättre. Vår lagledare och nestor Ingela Nordahl, som kört ett tjugotal vindelälvsdrag, meddelade att hon är tvungen att hoppa av eftersom Yara väntar valpar. Vi är sent ute, det är redan långt in i december. Vi är åtta kvar i laget, och alla har vi kört Vindelälvsdraget en enda gång. Några nya har anmält sitt intresse. Men blir det något lag? Går det att ordna boende så här sent? Och vem ska vara lagledare?
Vi trummar ihop ett telefonmöte, Catarina kollar boende i Ammarnäs och Susanne Löfström tar på sig lagledartröjan.  På telefonmötet är alla jättetaggade och vi kan välkomna tre nya deltagare, Cecilia Rönnbäck, Emma Ölvstam och Oskar Norberg Lundmark. Under dagarna som följer är det fullt av aktivitet, boende bokas, selar provas, köldrekord sätts och nya deltagare trillar in. Nu är vi snart ett fulltaligt team! Så snart alla skrivit sina presentationer lägger vi upp dem här. Vindelälvsdrag, kö-skoter och alla goa arrangörer - här kommer Boxerteamet!!

MilleTjoho 720px

 

 

 

4 januari: Tjooohooo idag snöar det !/ Mille och Lovisa

Dag 4 Vindelälvsdraget

Sista dagen av Vindelälvsdraget började kall -12 grader stod termometern  på när vi vaknade och återigen sol. Perfekt för oss då hundarna annars lätt går varma. Sträckan är lite kortare och bestod av 5 sträckor varav en med frivillig växel.

Denna dag var för oss både succé och lite kaos.

Alla åkare gjorde bra tider och på de kortare sträckorna börjar vi nästan få känning på några andra lag. Oskar och Matilda startade dagen i Hällnäs med 13 km, starten som igår var ganska strulig och Matilda hamnade mitt i ett spann blev idag bra och utan incidenter. Andra sträckan och dagens längsta körde Thomas och Noah - en även ganska tekniskt svår sträcka som de fixade perfekt. Tredje sträckan tog Anette och energiknippet Bruttan - detta ekipage har under veckan utvecklats enormt och de kom till växlingen 12 km senare i fullt drag och galopp. Fjärde sträckan delade Peter och Exxo på tillsammans med Martin och Puck. Peter och Exxo som hade den kortare delen på 5 km både sprang ikapp och passerade andra lag. Martin och Puck i sin tur tampades med Umeå brukshundsklubb fram till att de i en svårare nedförsbacke fick koppla loss hundarna och efter lite gruff fick vi ge oss.

Kaoset då. Det började redan på morgonen med lite logistikproblem. Fortsatte med att Thomas och Martin låste ut sig själva och fick knacka en ruta. Sen ramlade Linn på en isfläck på väg ner till starten på sista sträckan och skadade handen.

Då vi inte ville bryta någon sträcka satte Cecilia gaspedalen i botten och åkte ner till sista sträckans start. Farten fortsatte i spåret tillsammans med Birdie och 9 km samt 35 minuter senare åkte de över mållinjen i Vännäsby mottagna av ett mindre publikhav.

Summerat så var det i alla fall succé; inga skadade hundar samt ekipage som verkligen förbättrat sina insatser dag efter dag. Förutom två strukna sträckor då Helenas hund Lexi  fick körförbud efter strul med ett öga så har vi inte brutit en enda sträcka.

Olle Rosén som är tävlingsledare påpekade vid prisutdelningen vikten av vår närvaro. Vi känner oss både nöjda och uppskattade som lag. Olle fick också under prisutdelningen en Team Svenska Boxerklubben mössa samt ett inofficiellt hedersmedlemsskap.

image001image002image003

Så var dag 3 till ända

Vindelälvsdragets mest intensiva dag är över. Dagen startade i Björksele av Oskar och Matilda med en minst sagt dramatisk start för Matilda, som bland annat hamnade mellan två hundar i ett spann med åtta hundar. Som tur var lyckades hon komma ur situationen med livet i behåll och ett lyckligt slut med en väl genomförd sträcka på 14km. Alla hundar och förare har jobbat på bra idag, fantastiska spår med fantastiskt väder i underbar natur.

Några av hundarna och förarna har fått riktigt bra tider idag. Under kvällens prisutdelning så pratade Vindelälvsdragets Olle Rosen så gott om Team Svenska Boxerklubben. Han har flertalet gånger under dagarna sagt "det är ni som gör Vindelälvsdraget" och ikväll sa han det igen. Vi är kämpar, som med glädje jobbar oss igenom sträcka efter sträcka med en ras som inte riktig har förutsättningarna för långa distanser. Han delade dessutom ut kvällens bragd till teamets egen kämpe Peter Burland som med sina sista krafter jobbade sig igenom sista biten upp för en jätte brant backe. 

Teamet är verkligen uppskattat av så många, vilket är jätte roligt och det värmer våra hjärtan.

Kvällen avslutades med tacos hos Cecilias föräldrar i Strycksele. Otroligt uppskattat och välbehövligt efter en lång dag. Mätta och nöjda ska vi nu sova gott sista natten hemma hos Cecilias föräldrar och ladda om inför dag 4 och avslutningen på Vindelälvsdraget 2017.

 

Dag 2 till ända

Vilken dag vi haft. Solen strålar över Sandsjögårdens camping -4 o 10cm nysnö. Tyvärr har vi en hund skadad idag. Lexi har drabbats av ögoninflammation o måste vila. Tråkigt, men det är sådant som kan hända.

Vi andra kämpar på för att inte bryta någon sträcka. Oscar som varit sjuk provar idag en kort sträcka med Matilda o Dogglas i dubbelkoppel. Det gick galant så nu är han på G för morgondagen. Peter o Exxo gjorde en bragd som körde 13,5km på fm. Sen på em kör de även 8km tillsammans. Linn o Frost var duktiga som kämpade på med en jobbig sträcka med mycket stigning. Cecilia med sin Birdie var nöjd då de gav järnet så svetten lackade. Anette hade 6km skogskörning som avslutade med 6km älvkörning. Bruttan jobbade bra o de kände sig nöjda efter sin sträcka. Thomas är en hejare på skidor. Han gjorde en repris sen fjolåret o tog en långsträckta på 18 km. Heja heja Noah o Thomas.

Synd ni körde in i hundskiten annars hade tiden varit ännu bättre. Martin med Puck hade bra fart då de hade sikte på en schäfer framför. De jobbade på o körde om i en backe. Yes.. det känns bra. O lilla Effie har kommit på det där med drag o ser ut att trivas. 10km älv samt skogskörning klarade hon bra med fullt drag tillsammans med Catarina. Wow vilket gäng vi är. Alla glada nöjda samlas vi på kvällen o summerar dagen över en kopp kaffe o Cecilias goda fikabröd.

IMG 2832IMG 2832IMG 2832

Dag 1 är avklarad

Vi möttes av strålande sol i Ammarnäs där starten gick. Först ut var Cecilia och Dogglas på 10.5km. Värmen gjorde sitt och Cecilia drog nog Dogglas mer än han drog henne. Näst på tur var Martin och Puck som gjorde ett riktigt bra lopp. Thomas och Noah stack iväg på en 13km lång sträcka i varierad terräng.

Efter Thomas var det dags för Helena och Lexi att ge sig ut i spåret, de hade en sträcka på 8km framför sig. Lite bitande i linan som hör till när dom är ute i spåret. Annette och Bruttan gav sig av på sina 12km i en rasande fart. Glad att äntligen få springa. Så var det dags för Peter och Forza. Peter konstaterar att han är för snabb för sin hund. Efter Peter var det Catarina och Effie som gav sig ut på 7.5 km och Effie har jobbat bra hela sträckan.

Näst sista sträckan tog Linn och Frost sig an utmaningen att för första gången köra 9km, som de klarade med bravur. Sista sträckan tog Cecilia och Birdie sig an, de fick ta rygg på Umeå Brukshundklubb, kampen slutade i spurt där Birdie vann med liten marginal. 

IMG 2522IMG 2570mms 20170316 200007

På plats

170316Då var alla teammedlemmar på plats i det vackra Sandsjögården, här kommer vi bo i stugbyn i tre nätter. Planering av sträckorna första dagen är i full gång. Alla är supertaggade, positiva och en aningens nervösa. För några av oss är detta helt nytt, för andra så är det tredje året i rad. Det är mycket som ska fixas. Vem tar vilken sträcka? Vem åker med vem, vem hämtar upp vem. Thomas var på lagledarträff och alla sträckor dag 1 blir av. Vi är 9 personer, det är 9 sträckor och en är sjuk. Hur får det ihop? Jo Cecilia tar två sträckor.  

Vädret och spåren verkar vara i topp så nu kör vi. 

 

Husse kör med Bruttan

BruttanIdag ville hussen prova köra med Bruttan. Hon har aldrig kört med någon annan än mig så hon tyckte det var lite konstigt och drog inte alls speciellt bra de dryga 5 km dom åkte. Hon ville nog mest tillbaka till mig som var kvar vid start. Sen var de vår tur, kolsvarta mörker med pannlampa, inget att jaga, körde om två hundar och hon drog så bra. Omkörningarna i sig var inte så snygga men hon kunde släppa dom och drog väldigt bra kort efter. Jag är väldigt stolt över henne idag!!  6,5 km körde vi. Underbaraste bästaste Bruttan.

 

/Annette och Bruttan Luleå 

 

Strålande sol i Luleå idag!

Vi tog oss ut på en härlig skidtur på isen i Kallax. Frost och Linn kom ner från Pajala för att träna tillsammans med oss. 

Frost började som vanligt sin skidtur med att bita på Linns skidor. Det var till och med roligare än att jaga Dogglas, Birdie och Bruttan som tog täten. 

Vi tjoade och lockade på honom och till slut så kom han på att han faktiskt kunde springa och dra Linn i stället för att jaga skidorna. Han kom in i ett riktigt fint dragsinne och jobbade på jätte bra. Bruttan och Annette jobbade också på jätte bra, Bruttan började tävla lite smått med Dogglas om vem som skulle ligga först. Birdie och Dogglas var dragvilliga idag och nästan att det kom draghundsläte innan de fick starta, så taggade hundar.

IMG 2210 IMG 2151 IMG 2158

Grattis till Linn och Frost!

17022019/2 startade jag och Frost vår första tävling i Gällivare, det gick inte snabbt men vi kom i mål första 2 km bet han på skidorna men sen drog han som en kung, 5 km på ca 45 min matte är jätte nöjd /Linn och Frost 

 

Se upp för renar!

170212a 170212b

På lunchen tog vi oss ut på en cykeltur, fick ihop 1 mil. Jätteskönt att komma ut i ljuset, bra väder och temperaturen kring +4. Vi mötte en stor flock renar på vägen. Nya dubbdäcken funkade super och Bruttan hade ett bra tempo :)

/Annette Sjödin 

 

170211b

Underbart väder för lite dragträning på sjön☀️ Linn och Frost i Pajala 

170211a

20km i Nätra fjällskog. Fantastisk dag! /Peter, Exxo och Forza 

En liten uppdatering från Luleå

IMG 9658Träningen fortsätter här uppe i norr. Vi är ett gäng som kör drag tre gånger i veckan. Vi har tränat kontinuerligt sedan innan jul och det märks att både hundar och ägare blir bättre och bättre för varje gång. 

I början när vi tränade så körde vi allihopa efter varandra för att hundarna skulle få en bra känsla, vara motiverade och ha roligt. Nu när vi byggt upp den biten har vi testat lite olika metoder. Vi har kört en och en med några minuters mellanrum för att hundarna ska lära sig att dra utan att ha en annan hund framför sig hela tiden. Vi har kört ett varv var på slingan och en person har stått vid målgången och hejat fram ekipaget sista biten, hundarna blir så otroligt glada av det  :)

Då vi är på "hund tiden" och kör, så händer det lite då och då att en vorsteh eller någon annan snabb hund swischar förbi och då får man minsann hålla balansen för då blir det fart på boxrarna. 

IMG 9673Det är jobbigt att vara draghund, så ibland måste man få bli bortskämd med lite massage. 

 

Hurra för Matilda och Oskar!

Tomtedragetresultat 2Tomtedraget i Boden:) vi är mycket nöjda bland dessa snabba hundar med lätta förare. Matilda har aldrig varit snabbare på 5 km!? Husse var den svaga länken att inte orka stödja upp. Vi hann t o m läxa upp en vorster under loppet. / Oskar, Luleå 24 december


Är man inte knäpp så säg?
Varit borta över jul och hundarna har varit på pensionat. Kom hem igår hämtade då hundarna 17:45 forr hem och laddade om till skiddressen.
Det blev 10.4km. Birdie fick börja med 5.2km, sedan bytte jag hund och körde 5.2 km med Dogglas. Föret var mjukt, opreppade spår och nysnö så det var riktigt tungt ikväll.
Men vi gjorde det!!! / Cecilia, Luleå 28 deember

Varför man vill bo i norr

Ikväll blev det en tur i skidspåret. Jag och Dogglas tog täten med Oskar och Matilda hack i häl och sist i ledet min man Johan och Birdie. Vi avverkade 5km i ett riktigt bra tempo, för att vara fjärde gången vi kör. På lördag kl 10:00 kör vi igen på Hagaviksvägen. Haka på den som vill och kan. / Cecilia, Luleå 15 december

Super! Vi har det bra här uppe som har 10 mil belysta elljus spår som vi får köra med hund när vi vill :) lite bortskämda är vi nog allt.  / Julia, Gällivare

Helt klart bortskämda :) Vi får nöja oss med vissa kvällar i veckan i belyst skidspår, men dagtid får vi vara på det obelysta hundspåret. / Cecilia

Har inte ens dammat av skidorna... / Peter, Ö-vik

Har ni ingen snö alls? / Cecilia

Eh nä, typ inget. En gestapo på skidklubben här släpper ej hundar på spåret när somhelst. Har några julbord och festligheter kvar innan jag kör igång på allvar:) / Peter

Ohoj.. Känner att vi ligger i lä här i Örnsköldsvik. Men det var ju samma läge förra året. Så vi är snart på banan igen. Vilken hårdträning det blir i Januari ‪Peter o ‪Lovisa! / Catarina, Ö-vik

 Frost 19decSno frost19decFörsta skidturen med Frost, större delen av tiden jagade han skidspetsarna jag höll på att bli galen! Men sista biten fick han för sig att faktiskt dra och så väljer han den brantaste nerförsbacken med en massa träd som var böjda pga av den tunga snön var bara att blunda och ducka:)
P.S både hund och förare kom hem oskadda / Linn, Pajala 19 december

Äntligen är en del skidor på!

CatarinaLovisa 2

 

 

 

 

Vi är i fjällen och tränar.  Super härligt väder :), lite dåligt vallat bara.  / Lovisa med Catarina, 9 december

 

 

 

 

 


Tomtedraget

 

Missa inte Tomtedraget. Tyvärr är jag själv bortrest i Stockholm över jul. / Cecilia, 11 december

 

 Burlandsangest

 

 

Här får man ju bara ångest. Sluta nu med alla träningsbilder!!!  / Peter, Ö-vik 11december    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frost-samma

 

Vi kör på samma stil  / Linn, Pajala 11 december

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

TidPuck 2

Puck blir bara bättre och bättre / Julia, Gällivare 13 december

 

Att börja eller inte börja - det är frågan

Snorkallt 2decSnorkall blåst och vi var ute och löpträna för första gången på väääldigt länge, vi kan konstatera att mattes kondition behöver förbättras avsevärt./ Linn, Pajala 2 december

 kedja 2dec

När det är för kallt för att träna konditionen tar vi en promenad med sele och kedjan istället. Motivationen på topp som vanligt. /Julia, Gällivare 3 december

Bra där! Jag har ätit choklad, karameller och svulsta onyttigt, avrundade med massor av matlådor av resterna efter middagen. Träna? Inte på helgen. /Peter, Ö-vik 3 december

TittaSkidor 3dec

 

 

 

 

 

 

 

Jag och Frost tittar på skidor, kanske vi lär oss hur vi ska gör. / Linn, Pajala 4 december

Här är Boxerteamet 2017

För tredje året i rad satsar Team Svenska Boxerklubben mot Vindelälvsdraget och denna gång blir det dessutom dragets 30-årsjubileum. Vi hoppas få motstånd av fler hundar som kämpar i vår boxerklass - det vill säga längre bak i fältet. I skrivande stund är vi 10 deltagare och vi behöver fortfarande få in ett par dragkamrater. Det är ett fantastiskt roligt äventyr så om du gillar drag och funderar på om du och din boxer skulle kunna vara med – tveka inte! Kontakta Thomas Boström (adressen finner du högst upp på denna sida). Det här är vårt team:

ThomasNoah 200x2061. LAGLEDARE Mitt namn är Thomas Broström, 56år. Min hund heter Noah (Genjoy's Bugsy Siegel) och är 3 år. Jag och mina två boxrar var med förra året, då körde jag med både Noah och Noor men detta år har jag lånat ut Noor till min styvdotter som kör med henne. Vi tränar aktivt flera gånger i veckan både med skidor och även promenad med dragkedja.

 

 

 

 

 

BirdieDogglas2. LAGLEDARE Jag heter Cecilia Rönnbäck och bor i Luleå med min man och våra tre boxrar. Jag var med i teamet 2016 med två av våra hundar. Det var bland det roligaste jag gjort, gemenskap, aktivitet med hundarna och en härlig laganda där vi peppade varandra.
2016 körde jag med två hundar framför mig. 2017 är min plan att köra med de en och en. Hundarna jag har framför mig när jag står på skidorna är Jam BeLee´s Birdie 5.5 år och Introduce Don Quijote 3 år.

 

 

 

 

CatarinaEffie3. Detta är dragkompisarna Effie 3 år med matte Catarina. Vi bor i Örnsköldsvik. Nu är det 3:e året vi ska kämpa tillsammans i "draget". Inte snabbaste paret direkt men ett superteam är vi. Och kul har vi både innan med löprundor och många skidturer i våra fina områden. "Effan" drar som ett spjut 3-4km, sen kan det bli hopp o bus, bita lite i skidorna och därefter dra i väg igen. Ja, man vet aldrig vad som kan hända. Men vi längtar och ser fram emot ännu ett år med härliga boxervänner i ett fantastisk vackert natur efter Vindelälven.

 

 

 

 

Mille4. Jag heter Lovisa Larserud och bor i Örnsköldsvik. Jag kommer för 3:e året i rad vara med i Vindelälsvdraget tillsammans med min bästa vän Mille 4,5 år (De La Pi's Utmärkte Ulrik), en underbar hund med mycket bus, som gärna smakar om du har något att bjuda på. Tillsammans bildar vi ett bra team.
Vi tränar både löpning och skidåkning och hoppas att vi får lika kul som föregående år.
Kom gärna och heja på oss !

 

 

 

 

OskarMatilda5. För andra året deltar Teamwork Wilda Matilda (född 2010-07) tillsammans med husse Oskar Norberg Lundmark i Vindelälvsdraget för Team Svenska Boxerklubben. Vi bor i Luleå men har också fritidsboende i Riksgränsen, så vi är vana att vara på fjället och i skogen. Matilda är en positiv och arbetsvillig hund. Vi försöker träna tre dagar i veckan i skidspåret under säsong och dragviljan är som bäst då det finns någon kompis i sikte. Matilda är KORAD och har även visat sig fin på utställning. Husse är 44 år med bakgrund som snowboardåkare men jobbar nu som projektledare på kommunikationsbyrån Yours i Luleå. Fritiden utnyttjas till klättring samt en del längdskidor.

 

 

LinnFrost6. Frost (Nordteam's Fräcke Frost) heter jag och är 1,5 år gammal och jag ska för första gången delta i Vindälvsdraget med min matte Linn Thunlind, vi bor uppe i Pajala med husse. Vi håller mest på med lydnad men nu håller vi på att lär oss drag. Jag vill helst sniffa i snön eller bita i sparken/skidorna. Matte har när hon var yngre tävlat i skidor hoppas hon kommer ihåg hur man gjorde ;)

 

 

 
 
 
 
 
Juliatwo7.Jag heter Julia Ängstål och bor tillsammans med min sambo Martin i Gällivare med våra 2 boxerflickor Puck (som Martin kör med i draget), 2 år och Daisye, en inte så dragvillig boxertant på 9 år. Och för tillfället bor även Noor (Telviks Noor) hos oss fram tills Vindelälvsdraget, Noor är min mammas och hennes mans hund som vi fått lyckan att låna. Jag har haft boxer i större delen av mitt liv, och börjat med drag förra vintern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MartinPuck
 
8. Jag heter Martin Krekula och bor med min sambo Julia i Gällivare med våra två boxrar. Jag började med drag förra vintern och ska köra Vindelälvsdraget med Puck (Hilda Hummelbos fröken Petrine).
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
ExxoForzaPeter 2009. Peter Burland, 40 år från Örnsköldsvik, bor tillsammans med min fru Lejla, två barn och våra två boxrar Exxo (Nordteam's Eton Energy), 3 år och Forza (Nordteam's Forza Fantastic), 1.5 år.
Hundarna tränas i spår, lydnad och motion då vi cyklar och springer med de båda. Varför anmälde jag mig till Vindelälvsdraget och Team Svenska Boxerklubben? Jo, jag bestämde mig för en drastisk sak i somras då vågen stod på 100kg. Aldrig mer, nu ska jag ner i vikt och börja träna mig själv också. Nu är jag 20 kg lättare och har både genomfört K-9 Biathlon i Luleå med Exxo och springer nu 3ggr/veckan med hundarna.  Detta är en prövning för mig personligen, för skidor kan jag ej åka så får hoppas på bra drag av hundarna :-)
 
 
 
 
Bruttan10. Jag heter Annette Sjödin och ska köra med min tvååriga tik Pugbox Faith som i vardagen kallas Bruttan. Vi bor i Luleå och är ganska nya på det här med drag. I våras var jag ner och kikade på tävlingen och blev väldigt sugen på att själv delta. Vi är så glada att vi fick en plats i laget! Bruttan är en positiv och arbetsvillig tjej som gillar fart. I övrigt tränar vi lydnad och bruks och siktar på att komma ut på tävlingsplanen nästa år.

 

 

 

 

11 Asta11. Anna heter jag och bor i Luleå, snart Boden med min sambo Carl och våra två boxrar Asta och Alice. Asta (Asta-Tonika) är en samarbetsvillig tjej på 1 år och 9 månader som alltid gör sitt bästa. Till vardags tränar och tävlar vi i rallylydnad och lydnad. Vi är glada att få chansen att delta i teamet på Vindelälvsdraget 2017 trots att vi är gröna på detta, vi ser fram emot att lära oss och göra något nytt med fart och fläkt!

Team Svenska Boxerklubben vill ha motstånd på Vindelälvsdraget 2017!

TeamSvenskaBoxerUtmanar

 

pdf Ladda ner som PDF...

Vindelälvsdraget 2018 

Peter dragbild2018

Team Svenska Boxerklubben jobbade in i det sista med försök att värva Boxerekipage för att kunna köra världens längsta draghundstafett, Vindelälvsdraget 2018. Men tyvärr gick det inte hela vägen och vi beslutade att ej ställa upp med ett lag i år.

Jag har under året tränat målmedvetet, främst min egen kondition men även åkt massor av skidor med mina hundar då vintern kom tidigt denna vinter. Hade till veckan innan draget ingen tanke på att köra i annat lag då jag plötsligt fick ett meddelande om att det fanns ett lag som hade 2 vakanta platser i sitt lag. Kontakt etablerades och helt plötsligt var jag påväg med mina pälsklingar till starten i Ammarnäs den 16:e mars.

Sollefteå Lag 42 innehöll både slädhundsekipage och skidåkare & kickspark, totalt 11 ekipage. Kortfattat fick man beskriva sina uppskattade tider på olika distanser, vi pratade om hundarna och den träning och bakgrund man hade. Slädhundarna ville ha de längre sträckorna, vi delades sen ut de övriga olika sträckorna och morgondagens logistik med pickups & lämning & handlingbehov. 

Kylan ställde till det på fredagen, -30grader på morgonen gjorde att jag hoppade den dagen. ville ej utsätta mina vovvar för det.

Lördagen åkte jag två sträckor, då kylan ställde till det fick vovvarna vila på morgonen, däremot ställdes två vassa Vorsteh´s framför mig, fullt ös i 13km. Jag vurpade några gånger men lyckades till och med åka om några stycken! Härlig fart, något man icke är van vid :-) Trubbnosarna fick sen rejsa med mig på eftermiddagen, parkopplade åkte vi en delad sträcka (på totalt 18km). Vi fick en grym start och hängde med i 4-5km sen gick vovvarna både varm och tappade intresset. Det blev promenadtempo in till växling. Att det går sakta med Boxer var väntat, men ändå glad över det fina tempot vi hade i början.

Söndagen fick jag en sträcka på 14.5km. Helt underbar fart, grymma spår, bra medvind!

Helgen kan summeras med fantastiskt väder, underbara människor, nya bekantskaper, roliga kvällsaktiviteter. 

Mycket teambuilding på kvällen med planering av logistik, sträckor, matlagning etc.

Peter-forza-exxo

Vi har testat hundar på kvällen, busat med kickspark och huskies och lekt med Vorstehs. Mina trubbnosar har under helgen verkligen haft det underbart trots avsaknaden av Boxerkamrater :-)

Jag hoppas innerligt att vi nästa år kan ställa upp med ett Boxerlag. Det är så jädrans roligt! Man behöver inte vara proffs, man kommer långt med ambition och ett glatt humör :-)

/

Peter Burland med boxrarna Forza och Exxo

 

Får vi ihop ett lag i år?

Boxerteamet är i limbo. Å ena sidan har norra Sverige den snörikaste vintern – å andra sidan är laget långt ifrån fullt. Vi har boxrar som inte kan köra på grund av skada och annat som har stoppat våra lagkamrater. Kommer vi få ihop ett lag i år?  Inte utan din och andra boxervänners hjälp! Vi har satt en deadline till 2 februari då vi måste vara minst nio ekipage i teamet. Det optimala skulle vara tolv. Klarar vi inte det så kommer vi inte kunna köra Vindelälvsdraget i år. Har du en dragglad boxer och känner för att anta en fantastisk utmaning, eller känner du någon som skulle kunna tänka sig detta? Kontakta då Cecilia Rönnbäck (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) eller Helena Fredriksson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). Vi kan nog lova att vi kommer vara sista laget i mål. Men vi gör det med boxerstil, vi har roligt, vi kämpar, vi skrattar och fäller någon tår och på någon sträcka kommer vi kanske till och med lyckas komma näst sist. Ta chansen och följ med...!

Här följer presentationerna av Boxerteamet 2018 – mot alla odds:

5-iteamet

Cecilia-IMG 2880 210px1. Cecilia Rönnbäck med Korad, Lp1, Lp2 JamBeLee's Birdie 7 år, Luleå
Cecilia och Birdie är med i Vindelälvsdraget för tredje året i rad. Träningen har de fortsatt hålla igång efter Vindelälvsdraget, så de är nog i sin bästa form någonsin. Förutom drag så tränar och tävlar ekipaget Lydnad, Bruksspår (lägre klass) och Agility.

 

 

PeterForza-Egon 210px2. Peter Burland med Exxo 4 år och Forza 2 år, Örnsköldsvik
Mina vovvar kommer från Ingela Nordahl's kennel Nordteams. Vi gör vårt andra Vindelälvsdrag. När vi inte kör drag vintertid så kör vi linlöpning, K-9 Biathlon och en del cykelträning. Vi har under sommaren även fått uppflytt till lägre klass spår med Forza och även klarat BH-provet för träning av skydd/IPO så nu är tanken att göra en start i BSL/IPO under 2018. I vardagen bor vovvarna tillsammans med mig & min fru Lejla och våra tre barn.

 

 

Lexi 210px3. Helena Fredriksson med Lexi 7 år, Stockholm
Jag och Lexi har varit med i Vindelälvsdraget sen starten så det blir nu vårt fjärde år. Vi har nog inte den bästa träningsstatusen men jag tror att vi ändå har det bästa draget någonsin. Så vi satsar på att det i år ska bli fint drag hela vägen istället för hopp och lek på våra sträckor!

 

 

AnnetteBruttan 210px

4. Annette Sjödin med Pugbox Faith 3 år, Luleå Jag och Bruttan ska för andra året i rad delta i Vindelälvsdraget. Att delta förra året var bland det roligaste vi gjort tillsammans. Bruttan är en positiv och arbetsvillig tjej som älskar att stå framför skidorna. Vi tränar även bruks, lydnad och agility.

 

 

Underkategorier

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Sunday the 16th - Klint & Klant Konsult.