Grupp Lisa passar alla som vill öka relationen till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan och i skog och mark.

lisaNolmark

 

Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att främja kontakt, som är bra inför all lydnad och för att gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark och prova på olika bruksgrenar. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Vi ska även prova på bruksgrenen IGP med figurant som ska kampleka med hundarna plus att hussar & mattar ska få mer insikt om IGP (tidigare IPO).
    Vill också presentera min hjälptränare Sören, som är helt ovärderlig för mig under lägerveckan. Han kommer att guida era hundar till sans & balans och visa hur övningarna ska genomföras. I vardags tränar/tävlar Team Sören rapport.