Gruppen passar alla som är intresserade av bruksgrenen spår samt lydnaden som ingår i tävlingsformen.
Det är viktigt att alla i gruppen engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller agerar statister på lydnadsplanen vid behov. Egen bil är nödvändigt då gruppen tillbringar tid både på lydnadsplan och i skogen.


annikaHansson

Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra tre schäfrar Papaya, Dante och Lyx i Landvetter utanför Göteborg.

När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes.

1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Efter honom kom Kalle, min andra boxer, och vi tävlade bland annat rapport och elitspår.

Samtidigt tävlade jag och Ronnie hans schäfertik Jazza i rapport och vi deltog på flera SM och Nordiskt mästerskap med henne. Hon var en fantastisk hund och jag tog en valp efter henne som heter Papaya. Papaya är en underbar kompis och hon älskar att träna och göra roliga saker. Med henne har vi kvalat och deltagit på 5 SM i rapport och har haft förmånen att få vara med i landslaget och representera Sverige 4 gånger på Nordiska mästerskapen där vi har tagit 2 guld, 1 silver och 1 brons. Papaya har precis fyllt 12 år och är sedan några år en glad pensionär. Lyx är nu fem år och vi tävlar elit spår och elit rapport. 2019 deltog Lyx på sitt första SM i rapport och vi har kvalat in i år och håller tummarna att det blir av.

Vår tredje schäfer Dante tränar Ronnie i svenskskyddet.

Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av mina nyckelord för en bra träning och en god relation är glädje och motivation!

Jag tycker SBK är en fantastisk förening att få vara med i och jag är utbildad tävlingsledare och tävlingsinstruktör i bruks/lydnad.