Drag

Drag är en fysisk aktivitet som passar de flesta boxrar. Träningsformerna är många och tillsammans med din boxer så får ni båda både rolig och nyttig träning. Med barmarksdrag kan ni köra cykel, kickbike, linkörning/canicross och under vinterdraget finns både linkörning med skidor, pulka och spark. Ni kan både träna för att åka till fjälls och låta boxern dra pulka och träna för att tävla.

drag1Det finns ett stort intresse för drag i Boxerklubben, ett intresse som vi vill utveckla. Gärna tillsammans med dig och din boxer! I uppropet “Utmaningen” samlade vi 2015 elva dragglada boxerekipage som formade laget Team Svenska Boxerklubben. Teamet blev det första boxerlag någonsin som deltagit i draghundstafetten Vindelälvsdraget. Sedan dess har medlemmarna i Team Svenska Boxerklubben blivit flera och tre år på raken har teamet kört Vindelälvsdraget.

Boxerklubben är sedan 2017 medlem i Svenska Draghundsportförbundet. Det innebär bland annat att du kan tävla i drag för Svenska Boxerklubben och att klubben kan söka projekt-, material och aktivitetsstöd för fysiska aktiviteter där ungdomar upp till 25 år deltar.

En draghund kan bli dragchampion och Svensk mästare. Det krävs inte någon utställningsmerit för att erhålla championatet däremot krävs ett lydnadsprov. Hunden ska också ha genomfört en mentalbeskrivning (MH). En hund som har blivit godkänd som draghund (DRH II) har rätt att ställa ut i bruksklass och kan därmed erhålla certifikat.

drag2

Om du är dragintresserad så är det första du ska göra att gå med i vår Facebookgrupp BoxerRace. Där kan du få tips av klubbkamrater och kanske hitta någon att träna med. Gruppen har också som mål att ordna träningsträffar och läger. Kom med och få drag i Boxerklubben!