Aktiviteter
Välkomna till Solna Sundbybergs Brukshundklubb Söndag 23/4 och fira Stora Boxerdagen.
Vi träffas kl 10 och du kommer kunna prova på drag och annat kul. Korvgrillning.
För att hitta till SoSu, lägg in Brukshundvägen på GPS:en, följ den till slutet, ända in i skogen.
(om du lägger in brukshundklubben i GPSen, så blir du felnavigerad)
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 11
Välkomna till ÖLOs årsmöte 19 februari på SOSU BK* kl 11.
Årsmötet är för alla medlemmar i ÖLO. Ta chansen att göra din röst hörd och vara med och välja en ny styrelse. När mötet är klart firar vi med smörgåstårta samtidigt som vi firar våra ÖLO-mästare, utser mottagare av makarna Johanssons hedersutmärkelse och tackar av avgående ledamöter.
Vi hoppas se dig på årsmötet. Anmäl ditt deltagande till sekr@olo.boxerklubben.org senast den 15 februari och ange om du är vegeterian/allergiker.
Årmöteshandlingarna kommer delges via mail samt läggas upp här på websidan senast 7 dagar innan mötet.
Välkomna!
*Solna Sundbybergs Brukshundklubb hittar du genom att lägga in Brukshundvägen i Sundbyberg i GPS:en. Följ vägen till dess slut, ända in i skogen. Du kommer till en parkering som tillhör brukshundklubben. Kommunalt kan du åka till Hallonbergen, därifrån är det 1 km till klubben.
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 52
Alla boxervänner, med och utan boxer, medlemmar och nyfikna är varmt välkomna på Julträffen. Det bli boxertipspromenad i egen takt, korvgrillning och boxerprat. Kom ihåg att anmäla att du kommer, så vi vet hur mycket korv vi ska grilla. Plats: Solna Sundbybergs BK.
Anmäl genom att skicka sms till Anne: 073 - 575 94 04
Välkomna!
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 63
MISSA INTE!!
ÖLO MEDLEMSMÖTE
Datum: 2022-10-22
Var: Solna Sundbybergs BK
Tid: 10:00 – 12:00
Medlemsmöte där vi går igenom årets aktiviteter och planerar inför kommande år.
Vi bjuder även på grillad korv samt fika
Ingen föranmälan krävs bara att komma!
Varmt välkomna!
//Styrelsen ÖLO
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 96
Vill du gå MH med din boxer? Under hösten frinns två datum inbokade för MH, 23 och 30 oktober.
Det finns fortfarande platser lediga vid de två tillfällena.*
Under ett MH går hunden och ägaren igenom en bana med olika moment där hundens beteende dokumenteras och ger en bra bil av vem man har i andra änden av kopplet. Det är även viktigt för den fortsatta aveln att mentaltesta sin hund. Inga förkunskaper behövs för hund el ägare men hunden ska vara minst 12 månader, vara registrerad i SKK el i av SKK erkänd utländsk kennelorganisation, ID- märkt, vaccinerad enl. gällande regler, vara fullt frisk och inte löpa.
Är du intresserad att genomföra ett MH på din Boxer kontakta Lena Sehlin el Susanne Thoors via mail, fredriksson712@hotmail.com , susanne.thoors@gmail.com
Pris enligt Svenska Brukshundklubbens prislista, 600kr/hund.
Vill du veta mer kan du gå in på följande länk:
https://www.brukshundklubben.se/mentalitet/mentalbeskrivning-mh/
*Platserna är främst ämnat för ÖLO-ekipage, i mån av plats kan boxer från övriga lokalområden få plats.
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 135
Här samlar vi all info om ÖLO-lägret, inlägget uppdateras
ALLMÄN INFO
ÖLO-lägret är ett dagläger på Solna Sundbybergs Brukshundklubb 26-28 augusti, där fredagen är en uppstart på kvällen.
Lägret kostar 900 kr, lunch ingår.
Vi har fyra grupper: rallylydnad, spår, specialsök och lydnad.
Det är vi som jobbar med lägret, kontakta oss gärna:
Anne Sternbrink, annesternbrink@gmail.com, tel 073-575 94 94
Malin Andersson, malin_andersso1@hotmail.com, tel 070-779 20 13
Helena Fredriksson, helena@boxerklubben.org, tel 070-369 21 13
Anmälan till: Anne Sternbrink, annesternbrink@gmail.com
Betalning till: PG 18 08 45-0 eller Swish: 123 65 342 34, märk betalning med namn och grupp, när du vet att du har fått en plats.
INSTRUKTÖR SANDRA WATSON - RALLYLYDNAD
Vem är du?
Jag heter Sandra Watson och har haft boxer i över 20 år, världens roligaste ras! Min nuvarande boxer, Doris, är boxer nummer 4 i ordningen. Doris är 5 år gammal och kom till oss som en omplacering när hon var 9 månader. Med min första boxer gick jag valpkurs och sen blev det bara fler och fler kurser (eftersom hundträning är så kul!) och till slut var jag utbildad SBK-instruktör och höll egna kurser. Med mina två första boxrar tränade jag lydnad och spår, när sen boxer nummer 3 kom fick jag upp ögonen för rallylydnaden. Med henne tävlade jag i mästarklass och Doris och jag har klarat hela vägen fram till ett championat.
Varför är rallylydnad en rolig gren för en boxer?
Rallylydnaden är en perfekt hundsport för boxerns mentalitet, det händer något hela tiden (i alla fall ungefär var tredje meter!) t.ex. inga långa sträckor fritt följ där en boxer lätt kan förlora sitt fokus när det blir för enformigt. Dessutom får man som förare använda både rösten och handtecken för att påminna hunden vad de ska göra under tiden du tävlar vilket är bra om man har en glömsk boxer som kanske annars tar egna initiativ...man kan även berömma hunden om den gör rätt när du är inne på banan och tävlar, det brukar vara en stor hjälp för boxern då den får omedelbar bekräftelse och oftast blir mer motiverad. Rallylydnaden är också en skonsam hundsport, inga höga hopp eller springa långt i full fart. Det passar därför även för unghundar, grånosar eller hundar med lättare krämpor.
Vilka är dina mål med lägret?
Mitt mål med lägret är att fler boxerägare ska lära sig mer om rallylydnad, en riktigt roligt aktivitet man kan göra tillsammans. Boxrar som aktiveras, inte bara fysiskt utan att de får använda hjärnan också blir generellt lättare att hantera. Samspelet och relationen mellan hund och ägare stärks med hundträning oavsett vad man väljer att göra. Rallylydnaden är kul och jag hoppas fler boxrar kommer ut och tävlar!
INSTRUKTÖR JILL MELLSTRÖM - SPÅR
Vem är du?
Choma och jag är, vad jag vet, Sveriges första och enda världsmästare i FH-spår. Jag har vunnit SM (för boxer) i både IPO, IGP och BSL med flera olika hundar och Choma och jag är regerande SM-vinnare i FH-spår. Jag har tränat med och lärt mig av de bästa och har tävlat i spår i snart 30 år. Jag har dessutom varit involverad i hundars mentalitet lika länge och tycker själv att jag är bra på att ”läsa hund”.
Varför är spår en rolig gren för en boxer?
Alla hundar kan spåra - mer eller mindre bra förstås. Boxer har en mycket bra näsa och ofta älskar de att spåra. Spåret är också någonting man kan träna helt själv, när som helst. När du har lärt dig det grundläggande behöver du bara ha spårmarker för att kunna ha kul med din hund. Att spåra ger hunden en djup känsla av tillfredsställelse och det räcker ofta med ett spår om dagen för att hunden ska vara nöjd och glad. Eftersom hunden genomför spåret självständigt ger det ofta också hunden ett bra självförtroende och självkänsla.
Vilka är dina mål med lägret?
Mitt mål är att utveckla hund och förare efter deras möjligheter och förutsättningar och inspirera förarna till att spåra med sina hundar. Hundar och förare på alla nivåer är välkomna. Träningen läggs upp individuellt. Man behöver inte vara tävlingsinriktad för att vara med. Det är en rolig och givande aktivitet för alla förare och hundar.
INSTRUKTÖR AGNETA LUNDSTRÖM – SPECIALSÖK
Vem är du?
Jag heter Agneta Lundström och skaffade min första boxer 2001, en omplacering som gjorde det klart mig att det här är min ras. Sen dess har jag haft några till så är nu inne på min 6:e boxer en tik som är 4.5 är. Med henne tränar jag för IGP lite bruks spår och såklart Specialsök.
Är utbildad allmänlydnad och specialsöksinstruktör inom SBK. Tidigare var jag figurant och testledare för MH/MT ett antal år. Gillar att träna träna hund och lära nytt för man blir aldrig fullärd. Är ordförande i SoSu Bk där vi ska ha lägret och vice ordf i Ölo så det blir mycket hunderi i mitt liv
Varför är spår en rolig gren för en boxer?
De flesta boxrar älskar att leka och använda sin näsa och det får man i en perfekt kombination i specialsöket.
Oavsett om man är ute efter en trevlig aktivering eller vill tävla så är det en väldigt rolig gren. Man väljer själv vilken nivå man vill ligga på så det passar alla.
Vilka är dina mål med lägret?
Jag vill lära ut grunderna för specialsöket, träna på markeringen (viktigt att ha en sluthandling) , visa hur man på ett enkelt sätt kan öka söklusten och uthålligheten på hunden. Vi kommer titta på hur ett sökområde för tävling kan se ut mest för att få en uppfattning hur det kan se men framför allt så är målet att vi ska ha roligt med våra hundar.
INSTRUKTÖR SUSSIE BOXER – LYDNAD

Vem är du?
Sussie heter jag och har haft boxer sedan 1990. Min första boxer var en hane på 1,5’år och världens snällaste. Sedan kom min första egna boxervalp -91 och jag gick kurs på brukshundsklubben där min instruktör sade att har man skaffat sig en boxer så har man skaffat sig problem och jag bestämde mig för att han hade så fel och sedan dess har jag tränat och tävlat mina boxer i bruks spår upp till elit och lydnad.
1996 utbildade jag mig till instruktör inom SBK och till figurant vid MH/MT. Jag älskar att träna och tävla mina boxer, att utmanas och se till vilken individ jag har och vad just den här individen behöver för att jag ska nå mina resultat av träningen. Det går att utveckla hundarna så enormt mycket så vi har aldrig tråkigt tillsammans.
Jag tycker även utställningen är kul med mina hundar. Just nu har jag ”bara” en ung boxertik hemma som just nu påbörjat sin träning organiserat inför många härliga stunder ute i markerna, på appellplanen och sen även ute på tävlingsplanen
Varför är lydnaden rolig gren för en boxer
Varför lydnaden är så enormt rolig med våra boxer är att få se utvecklingen i momenten vi vill lära dom och glädjen hundarna har när vi erbjuder dom nya spännande övningar. Att se när våra boxer sprudlar av energi som vi ska ta vara på i våran lydnadsträning. Även då det kanske går lite för fort i motsatt riktning Eller att hitta motivation hos hunden för att utveckla ett samarbete i just lydnaden:)
Vilka är dina mål med lägret?
Mitt mål med lägret är att motivera och kunna ge bra verktyg för ett roligt och fint samarbete tillsammans med eran hund för att börja och eller fortsätta träna och ha många härliga stunder tillsammans både till vardags och på träningsplan
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 145
I samarbete med Svenska Boxerklubben ÖLO och Solna-Sundbybergs Bk bjuder vi våra klubbars medlemmar på två digitala föreläsningar av Eva Solstrand från Sport Dog Academy.
Vad handlar om föreläsningarna om?
Måndag 23 Maj kl. 18.30 – "Skador hos våra arbetande hundar "
Vad är grunden för bra rörelser och kroppskontroll? Vilka är de vanligaste
led- och muskelskadorna som drabbar våra arbetande hundar?
Torsdag 2 Juni kl. 18.30 – "Stark och skadefri arbetande hund och grundläggande
fysträning"
Vad är grunden för bra rörelser och kroppskontroll? Vilka belastningar innebär olika
hundsportgrenar för hundarna samt genomgång av uppbyggande fysövningar.
Anmälan
Anmälan sker till mailto:sekr@olo.boxerklubben.org
Du skriver ditt namn och medlemsnummer i mailet, du kommer sedan få ett mail med länken till föreläsningen dagen innan som kommer ske via Google Meet.
För de som vill kommer vi att visa föreläsningen i klubbstugan, det finns ett begränsat antal platser men det finns utrymme för diskussioner efteråt eller om du bara vill
ha sällskap. De som lyssnar/ser föreläsningen i klubbstugan lämnar hunden hemma eller i bilen. Ange i anmälan om du vill komma till klubbstugan.
OBS! Se till att testa utrustning och uppkoppling i god tid innan föreläsningen då vi inte kommer ha någon möjlighet att hjälpa till vid problem, och håll tiden.
Tack till Agria
Östra Lokalområdet tackar Agria för generöst stöd som har gjort det möjligt att bjuda våra medlemmar på föreläsningarna.
Vem är Eva Solstrand?
Eva Solstrand är av Socialstyrelsen legitimerad kiropraktor. Eva har under många år jobbat med kiropraktisk behandling och rehab för människor, både på den egna kliniken Solstrands kiropraktik & rehab och även som konsult på Nynäs Rehab Center.
Eva är utbildad på Skandinaviska kiropraktorhögskolan, en femårig heltidsutbildning. Ämnen som studeras är bland annat anatomi, fysiologi, ortopedi, neurologi, differentialdiagnostik och idrottsmedicin. Efter genomförd utbildning och praktiktjänstgöring kan kiropraktorn erhålla legitimation från Socialstyrelsen.
Eva har även en specialistutbildning med inriktning på hund- och hästkiropraktik från the International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland. Utbildningen vid IAVC är öppen för legitimerade veterinärer och kiropraktorer. Utbildningen omfattar teoretiska och praktiska kurser med kiropraktisk och veterinärmedicinsk inriktning.
Eva är certifierad av samt medlem i the International Veterinary Chiropractic Association (IVCA). Förbundet strävar efter att hålla en hög kunskapsnivå inom veterinärmedicinskt inriktad kiropraktik bland medlemmarna genom krav på kontinuerlig vidareutbildning samt genom att utföra kvalitetsgranskning av de av förbundet godkända skolorna. Endast legitimerade veterinärer och kiropraktorer med diplomering från någon av de godkända skolorna och med godkänt IVCA-certifieringsprov erbjuds medlemskap i IVCA. I Sverige finns idag endast ett fåtal kiropraktorer och veterinärer som är certifierade inom hund- och hästkiropraktik.
Idag har Eva sin praktik på Tyresö Djurklinik och samarbetar med deras veterinärer
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 188